Namaz Gönüllüleri ve Cami Merkezli Hayat

2006’da bir grup yazar, ilim-fikir insanı ve kanaat önderiyle birlikte bir sivil inisiyatif olarak kurduğumuz Namaz Gönüllüleri Platformu, öncelikle insanımızın namaz kılmayan/kılamayan yaklaşık % 75 kadarının...

2006’da bir grup yazar, ilim-fikir insanı ve kanaat önderiyle birlikte bir sivil inisiyatif olarak kurduğumuz Namaz Gönüllüleri Platformu, öncelikle insanımızın namaz kılmayan/kılamayan yaklaşık % 75 kadarının namazla buluşmasına vesile olmak için namazın önemini, İslam’ın ‘olmazsa olmazı’ olduğunu ve namaza olan ihtiyacımızı anlatmak; namaz kılanların ise namazı huşu içinde, dosdoğru, Allah ve Rasûlü’nün tanımladığı gibi kılmalarına katkı sağlamak amacıyla on küsur senedir binlerce toplantı, panel, konferans, seminer ve sohbet düzenledi. “Namaz Gönüllüleri” olarak bu tür faaliyetlerle namazı insanımızın gündemine taşımak istedik. Böylece namazın, insan hayatını bütünüyle etkileyip, tepeden tırnağa değiştiren, insanları haramlardan, günahlardan ve kötülüklerden alıkoyan mucizevi dönüştürücü gücünden nasiplenmeyi amaçladık.

Şimdi bu çalışmalara www.namazplatformu.com sitemizi ekledik. Ayrıca @NamazPlatformu sosyal medya hesaplarımızı da istifadenize sunduk. Bize destek olacak “namaz gönüllüleri”ni şöyle tarif ettik: 

- “Namaz Gönüllüsü”; öncelikle namazın, imandan sonra emredilen ilk farz olduğuna iman eder: “İman eden kullarıma söyle; namazı dosdoğru kılsınlar...” (İbrahim 13/31) 

- Varlığını Allah’a adar. O şöyle der: “Şüphesiz benim namazım da, diğer ibadetlerim de, yaşamam da, ölümüm de âlemlerin Rabbi Allah içindir.” “O’nun hiçbir ortağı yoktur. İşte ben bununla emrolundum. Ben Müslümanların ilkiyim.” (En’âm, 6/162-163) 

- Namazı, Peygamberimizin (s.a) güzel sözleriyle, “Din’in direği”, “Mü’minin mîrâcı”, “gözünün nûru” ve “Cennet’in anahtarı” bilerek önemser. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En şiddetli düşman 23 Nisan 2024 | 110 Okunma Zihniyet değişimi 16 Nisan 2024 | 118 Okunma Gerçek bayramlara... 09 Nisan 2024 | 44 Okunma Muhasebe Vakti 02 Nisan 2024 | 229 Okunma Gazze Direnişinin Dirilttikleri 26 Mart 2024 | 137 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar