İslâm Birliği’nin Zaferi

13 Aralık 2017 tarihinde İstanbul’da toplanan İslâm İşbirliği Teşkilatı’nın, 48 üye devletin temsilcilerinin katılımları ve imzalarıyla ABD Başkanı Trump’ın “Kudüs...

13 Aralık 2017 tarihinde İstanbul’da toplanan İslâm İşbirliği Teşkilatı’nın, 48 üye devletin temsilcilerinin katılımları ve imzalarıyla ABD Başkanı Trump’ın “Kudüs İsrail’in başkentidir” kararını reddederek, “Kudüs Bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir ve kırmızı çizgimizdir” kararını alması, olağanüstü toplantıya çağırılan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun da 21 Aralık 2017 tarihinde aynı doğrultuda karar alması, Müslümanların birlik olmalarının ve birlikte hareket etmelerinin zaferidir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın olağanüstü çabaları ve öncülüğü ile elde edilen bu başarının kıymeti herkes tarafından bilinmeli ve ilk kez bu düzeyde toparlanan “İslâm Birliği” daha da güçlendirilerek, bu birlik ruhunun özellikle İslâm düşmanı çevreler ve güç odaklarınca zayıflatılmasına ve zedelenmesine asla ve kat’a izin verilmemelidir.

Birkaç Müslüman ülkenin İslâm İşbirliği Teşkilatı’nın İstanbul toplantısına katılmaması veya çok düşük düzeyde katılması üzerine yapılan gereksiz ve haddi aşan yorumlara dikkat etmeli ve hele hele toptancı bir yaklaşımla “şu Araplar…” diyerek başlayıp devam eden ve “İslâm kardeşliği” ve “ümmet şuuru” ile hiçbir şekilde bağdaşmayan tehlikeli söylemlerden de kesinlikle uzak durulmalıdır.

Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın Suudi Arabistan’a yapması planlanan ziyaretin son derece isabetli ve yararlı olacağını düşünüyor, benzer ziyaretlerin de planlanacağını umuyor ve böylesi kritik dönemlerde bir tek Müslüman ülkenin dahi İslâm Birliği’nden kopup ayrılmasına göz yumma lüksümüzün olmadığını hatırlatarak, herkesi bu sorumlulukla hareket etmeye davet ediyoruz.

Son haftalardaki hemen her yazımızda hatırlattığımız, Kudüs’ün ikinci fâtihi, muzaffer komutan Selahaddin Eyyubi’nin “Dostlarıyla uğraşanlar düşmanlarını yenemezler” sözünü bir kez daha İslâmî duyarlık sahibi tüm kardeşlerimizin dikkatlerine sunuyor, herkesi bu şuurla davranmaya çağırıyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
En şiddetli düşman 23 Nisan 2024 | 111 Okunma Zihniyet değişimi 16 Nisan 2024 | 118 Okunma Gerçek bayramlara... 09 Nisan 2024 | 44 Okunma Muhasebe Vakti 02 Nisan 2024 | 229 Okunma Gazze Direnişinin Dirilttikleri 26 Mart 2024 | 137 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar