Her Okuyuşta İmanımızı Artıran Kur’ân-ı Kerîm

Kur’ân Ayı olan Ramazan’da oruç ağızlarla okunan ve oruç sayesindeötelere kanatlanan kalplerle daha iyi anlaşılan Kur’ân âyetleri imanımızı, takvamızı...

Kur’ân Ayı olan Ramazan’da oruç ağızlarla okunan ve oruç sayesindeötelere kanatlanan kalplerle daha iyi anlaşılan Kur’ân âyetleri imanımızı, takvamızı, tevekkülümüzü bir kat daha artırıp pekiştiriyor.

Bu bağlamda, Enfâl suresinin 2, 3 ve 4. âyetlerini ve kısa tefsirlerini birlikte anlamaya çalışalım:

“Müminler ancak o kimselerdir ki, Allah anıldığı zaman yürekleri ürperir, O’nun ayetleri okunduğunda imanlarını arttırır ve yalnızca Rablerine tevekkül ederler. Onlar, namazı dosdoğru kılarlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak ederler.  İşte gerçek müminler bunlardır. Rableri katında onlar için dereceler, mağfiret/bağışlanma ve üstün bir rızık vardır.”

Dünya bir imtihan yeri, dünya hayatı da imtihandır. İnsanlar çeşitli imkân ve nimetleri kullanma, emirlere itaat, yasaklardan kaçınma, felâket, musibet ve kayıplar karşısında tercih edilen tutum ve davranışlar bakımından imtihan edilmektedirler. Sahabeden bir kısmının savaş ganimeti konusundaki soru ve beklentileri, Enfâl/1. âyette “Sana harp ganimetlerinden soruyorlar. De ki: ‘Ganimetler Allah’ın ve Rasûl’ündür.’ O halde, Allah’tan sakının ve (aranızda anlaşmazlığa meydan vermeyin de) aranızı düzeltin. Eğer gerçek müminlerseniz, Allah’a ve Rasûlü’ne itaat edin”ikazı ile cevaplanmış ve ‘gerçek ve kâmil müminlerin sahip olmaları gereken nitelikler’ konusunda bir açıklamayı gerekli kılmıştır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Gazze Direnişinin Dirilttikleri 26 Mart 2024 | 134 Okunma Çanakkale’den Gazze’ye 19 Mart 2024 | 135 Okunma Rahmet-Bereket-Mağfiret Ayı 12 Mart 2024 | 131 Okunma Ecel Gelmeden… 05 Mart 2024 | 274 Okunma Çağrımız: “Haydin Camiye!” 27 Şubat 2024 | 154 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar