“Başka Kur’ân Getir” Diyenler

“Aşır Aşır Kur’ân”derslerimiz devam ediyor, elhamdülillah. Yunus suresindeyiz. O günden bu güne Kur’ân-ı Kerim’in hayat veren mesajlarından rahatsız olanların “başka bir...

“Aşır Aşır Kur’ân”derslerimiz devam ediyor, elhamdülillah. Yunus suresindeyiz. O günden bu güne Kur’ân-ı Kerim’in hayat veren mesajlarından rahatsız olanların “başka bir Kur’ân” talepleri manidar:

“Onlara ayetlerimiz apaçık belgeler olarak okunduğunda, bizimle karşılaşmayı ummayanlar: ‘Bundan başka bir Kur’an getir veya onu değiştir.’ Derler… (Yunus, 15)

Müşrikler Kur’ân’ın ya tamamen veya kısmen değiştirilmesini istemekle çelişkili ve anlamsız bir teklifte bulunmuşlardı; çünkü onların isteklerini yerine getirmesi halinde Hz. Peygamber -Kur’an’ın Allah’tan geldiği beyanında- yalancı durumuna düşecekti; ayrıca Allah’tan gelen bir Kur’an’a iman etmeyenler, Peygamber tarafından yenilenip değiştirilen bir kitaba hiç inanmayacaklardı (Kur’ân Yolu).

“…Bundan başka bir Kur’an getir veya onu değiştir…”sözleriyle onlar iki şeyi söylemek istediler: 

1) “Muhammed’in ilahi vahy olarak sunduğu şey aslında kendi aklının bir ürünüdür fakat onu, sırf iddiasını güçlendirmek için Allah’a bağlıyor.” 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
“Din’in Adamı” Dursunali Taşçı 30 Nisan 2024 | 129 Okunma En şiddetli düşman 23 Nisan 2024 | 112 Okunma Zihniyet değişimi 16 Nisan 2024 | 121 Okunma Gerçek bayramlara... 09 Nisan 2024 | 44 Okunma Muhasebe Vakti 02 Nisan 2024 | 231 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar