Trump’ın sadakat testi..

Biden’ın galibiyetine yapılacak itirazlar, “Cumhuriyetçiler” ve “Demokratlar” arasında bir savaş gibi gözükse de asıl savaş Cumhuriyetçiler’in kendi içlerinde. Merak edilen soru: Savaşı kim kazanacak?

6 Ocak Çarşamba günü “Senato” ve “Temsilciler Meclisi”nden oluşan “Amerikan Kongresi” ortak bir oturum düzenleyecek. Oturumda Vekiller ve Senatörler ABD’nin yeni Başkanını ve yeni Başkan Yardımcısını belirleyen “Seçici Kurul” oylarını onaylayacaklar. Onaylama gerçekleştiğinde Joe Biden’ın ABD Başkanlığı, Kamala Harris’in ise Başkan Yardımcılığının önünde hiçbir engel kalmayacak.

“Amerikan Kongresi”nin sayısal pozisyonu Biden’dan yana. Ancak Kasım seçimlerinin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen Trump ‘seçim hilesi’ iddiasını sürdürüyor. Trump “Kongre Cumhuriyetçileri”nden “Seçici Kurul” oylarına itiraz etmelerini istiyor. 140 kadar Cumhuriyetçi Vekil’in itiraz girişiminde bulunacakları söyleniyor. Senato’dan Trump’ın itiraz çağrısına ilk destek ise Josh Hawley’den gelmişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 59 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 324 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 57 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar