Trump’ın Pentagon atağı ne anlama geliyor?

20 Ocak 2021’de ABD Başkanlığını rakibi Joe Biden’a devretmesi beklenen Donald Trump’ın geçiş sürecinde “Pentagon”a yaptığı atamalar dikkat çekiyor.

20 Ocak 2021’de ABD Başkanlığını rakibi Joe Biden’a devretmesi beklenen Donald Trump’ın geçiş sürecinde “Pentagon”a yaptığı atamalar dikkat çekiyor. Biden’ın kazandığını reddeden Trump’ın seçimlerin hemen ardından Savunma Bakanı Mark Esper’i görevden alması farklı yorumlara yol açıyor. Esper’in azledilmesinden sonra kritik üst düzey görevlerden istifalar da gerçekleşti. Trump’ın boşalan görevlere atadığı isimler ise kafaları bir hayli karıştırıyor.

Normal zamanlarda seçim kaybeden ABD Başkanları Seçilmiş Başkanların yeni görevlerine hazırlanmalarını kolaylaştıran bir yaklaşım sergiliyor. ABD artık ‘eski normal’den çok uzak. “Pentagon” başta olmak üzere yaptığı atamalara bakılacak olur ise Trump görevi suhuletle devredecek bir Başkan gibi davranmıyor. Halihazırda Senato’da Cumhuriyetçiler çoğunlukta olduğundan ötürü Trump 20 Ocak’a kadar birçok kritik atama gerçekleştirecek gözüküyor.

Trump’ın Savunma Bakanı’nı azlederek yerine Christopher Miller’i getirmesini ‘darbe girişimi’ olarak yorumlayanlar bile oldu. Dünyanın birçok ülkesindeki askeri darbelerde rol oynayan ABD’de “darbe tartışmaları” nadir rastlanan bir durum. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 32 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 55 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 323 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar