Trump’ın istihbarat savaşları

ABD Başkanı Trump, “CIA” başta olmak üzere 16 istihbarat kuruluşundan müteşekkil “İstihbarat Topluluğu”na başkanlık eden Ulusal İstihbarat Direktörü Dan Coats’ın 15 Ağustos’ta görevini bırakacağını duyurmuştu.

Trump’ın Coats’ın yerine Fred Fleitz’i veya Ekim ayında görev süresi dolacak olan Genel Kurmay Başkanı Joseph Dunford’u getireceği söyleniyordu. Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’a yakınlığıyla bilinen Fleitz, İsrail yanlısı “Güvenlik Politika Merkezi”nin CEO’luğunu ve Başkanlığını yapıyor.

“İstihbarat Topluluğu”nu siyaseten kendisine engel olarak gören Trump’ın Ulusal İstihbarat Direktörlüğünü küçültmek istediği biliniyordu. Coats’ın birçok başlıkta Trump ile çeliştiğiyse sır değildi. John Bolton başta olmak üzere, Trump yönetiminde etkin olan Neoconlar ise Ulusal İstihbarat Direktörlüğüne kendilerine yakın bir ismi getirmek istiyor. Neoconlar için en uygun adaysa Fleitz idi. Ancak Trump Kongre üyesi John Ratcliffe’i aday göstereceğini açıkladı. Cumhuriyetçi Parti üyesi olan Ratcliffe, Trump’a aşırı sadakatiyle bilinen bir isim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 59 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 323 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar