Tersine Midas dokunuşu..

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Abdullah Muradoğlu'nun bugünkü (29.03.2022)''Tersine Midas dokunuşu..'' başlıklı yazısı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın geçtiğimiz hafta Polonya’nın başkenti Varşova’da yaptığı bir konuşmada Rusya Lideri Vladimir Putin için “Tanrı aşkına, bu adam iktidarda kalamaz” dedi. Bu sözler kısa süre içerisinde dünya medyasında neredeyse birinci haber oldu. 1970’lerin başlarından itibaren Amerikan siyasetinde etkin bir figür olan Biden uzun yıllar Senatörlük yapan bir isim. 12 yıl Senato Dış İlişkiler Komitesi’nde Başkan veya Kıdemli üye olarak da ayrıca görev yapan Biden, ABD dış politikasının şekillenmesinde çok önemli bir rol oynadı. Biden, Barack Obama’nın Başkanlığı dönemindeyse 8 yıl ABD Başkan Yardımcılığı yaptı.

Biden’ın “Varşova konuşması” ABD’nin Rusya’da rejim değişikliği için çalıştığına dair bir algı oluşturdu. Buna göre Rusya’ya yönelik geniş ölçekli yaptırımlar Ukrayna’da devam eden savaşı durdurmaktan çok Putin’i devirmeyi amaçlıyor. Eğer amaç buysa, ABD Ukrayna savaşının uzamasına yönelik bir politika izleyecektir. Beyaz Saray ve ABD Dış İşleri Bakanı Antony Blinken’dan gelen açıklamalarsa Biden’ın sözlerinin “rejim değişikliği” içermediği yönündeydi. Amerikan ana akım medyası da el birlik, Biden’ın yanlış anlaşıldığına dair bir anlatı dillendiriyor. Biden’ın bir ‘gaf’ yaptığını savunanlar da az değil tabii. ABD’de bazı üst düzey yetkililerse medyaya yaptıkları açıklamalarda sözkonusu ibarelerin Biden’ın konuşma metninde yer almadığını belirtiyorlar Washington’da gazetecilerin “bu sözler Rusya’da rejim değişikliği çağrısı mı içeriyor” şeklinde sorusunaysa Biden tek kelimelik yanıt verdi: “Hayır.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Taban hareketi “Lobi”yi yendi! 30 Nisan 2024 | 151 Okunma Boyaları döküldü! 28 Nisan 2024 | 134 Okunma İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 61 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 57 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 325 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar