Terörün sinsi mantığı..

Bu terör saldırılarının hedefi milletin kendisidir. Görevleri asayişi ve halkın emniyetini sağlamak olan polislerimiz de tıpkı aynı hain saldırıda can veren sivil insanlarımız kadar sivildirler. Terör...

Bu terör saldırılarının hedefi milletin kendisidir. Görevleri asayişi ve halkın emniyetini sağlamak olan polislerimiz de tıpkı aynı hain saldırıda can veren sivil insanlarımız kadar sivildirler. Terör şebekesi Batı'daki siyasi destekçilerini kaybetmemek için dolaylı yollardan sivilleri hedef almayı tercih ediyor.

“Haklı savaş, haksız savaş” başlıklı kitabında Prof. Michael Walzer terörizmin amacının bir ulusun maneviyatını bozmak ve gösterdikleri dayanışmayı yıkmak olarak tarif eder. Terörizmin yöntemini ise masum insanların 'rast gele' öldürülmesi olarak açıklar. Terör saldırısına rast gelen insanların dindar mı seküler mi, çocuk mu yaşlı mı, kadın mı erkek mi oldukları caniler için zerre kadar önem taşımaz. Tam aksine terörizmin sinsice işleyen mantığı olabildiğince daha fazla sivilin saldırı alanına rast gelmesini umar. Toplumun maneviyâtını kırmak, moral bütünlüğünü bozmak için yapar bunu.

“Görünmez Ordular” isimli kitabın yazarı Max Boot'a göreyse terörizm, devlet dışı aktörlerin gayrimuharip unsurlara karşı sindirme veya zorlama, yahut hükümet politikası ve oluşumunu değiştirme amacıyla şiddet kullanmaktır. Gayrimuharip unsurların çoğunlukla siviller olduğunu belirten Boot, bunlara kamu görevlileri, polisler ve görev başında olmayan askerleri de dahil ediyor. Bu tarif, terör örgütlerine 'siyasi örgüt' muamelesi yapan Batı'lı çevrelerin yüzüne de çarpılmalıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir bardak su, bir varil benzin! 26 Mart 2024 | 128 Okunma Amerika’nın ‘yardım’ tiyatrosu.. 24 Mart 2024 | 70 Okunma Gazze’deki soykırıma ‘istisnaî’ kılıflar.. 19 Mart 2024 | 95 Okunma Ya Beyaz Saray, ya Netanyahu! 17 Mart 2024 | 227 Okunma Tabandan gelen baskı ağızları değiştirdi… 12 Mart 2024 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar