Netanyahu’nun yüzüğünü öpüyorlar!

ABD Başkanı Joe Biden’dan sonra Avrupalı liderler de Gazze’de katliamlara devam eden Netanyahu’nun yüzüğünü öpmek için sıraya girdiler. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Hollanda Başbakanı Mark...

ABD Başkanı Joe Biden’dan sonra Avrupalı liderler de Gazze’de katliamlara devam eden Netanyahu’nun yüzüğünü öpmek için sıraya girdiler. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte de sıradaki yerlerini aldılar. Bu teşviklerden mutlu olan Netanyahu evleri, okulları, hastaneleri, camileri, kiliseleri yerle bir ediyor.

İşgal altındaki Filistin topraklarında ırk ayrımına dayanan bir “Apartheid Rejimi” kuran Netanyahu’ya Avrupa Birliği liderleri tarafından verilen destekler insanlık tarihine kara bir leke olarak geçecek. Avrupa’nın insancıl değerlerininse bir maske olduğu, AB’nin dünya insanlığını alt kategorilere ayırdığı anlaşıldı. Birliğin insanlığa söyleyeceği bir sözü kaldı mı?

Avrupa sömürgeciliğinin mirasçısı olan “Apartheid Rejimi” 1994’e kadar Güney Afrika’da uygulandı. ABD ve Batı dünyası bu rejime de arka çıkmıştı. Apartheid Rejimi’nin en mahrem dostuysa İsrail idi. Bu yüzden Filistinlilere uygulanan mezalimi en iyi Güney Afrikalılar anlıyor.

Nobel Barış Ödüllü, Güney Afrika Anglikan Kilisesi Başpiskoposu Desmond Tutu, 2002’de ABD’nin Boston...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Taban hareketi “Lobi”yi yendi! 30 Nisan 2024 | 151 Okunma Boyaları döküldü! 28 Nisan 2024 | 134 Okunma İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 61 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 57 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 325 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar