Hangi suçtan ötürü katledildiler?

Atatürk Havalimanı'na yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin 20'ye yakını yabancı uyruklu, bunlardan 3'ü ise çifte vatandaş imiş. Suudi Arabistan, Ürdün, Irak, İran, Afganistan...

Atatürk Havalimanı'na yapılan terör saldırısında hayatını kaybedenlerin 20'ye yakını yabancı uyruklu, bunlardan 3'ü ise çifte vatandaş imiş. Suudi Arabistan, Ürdün, Irak, İran, Afganistan, Özbekistan ve Doğu Türkistan gibi birçok ülkeden müslümanlar bu menfur saldırının kurbanı oldular. Kurbanlardan biriyse, Ukrayna vatandaşı. Hayatını kaybedenlerin neredeyse üçte biri havaalanı çalışanı. Bunlardan üçü şoför. Rabbimiz hayatını kaybeden kardeşlerimizin ailelerine sabr-ı cemil ihsan etsin. Yapılan açıklamalara göre bütün emareler saldırının faili olarak “IŞİD”i gösteriyor. Failleri gerçekte kimin, kimlerin, ne şekilde ve ne maksatla yönlendirdiklerini tespit etmek devletin ilgili birimlerinin görevi.
Bu menfur saldırıda can veren insanlarımızın hangi suçtan ötürü öldürüldüklerinin hesabı, “Hesap Günü” geldiğinde ayrıca sorulacak. Kur'an-ı Kerîm'in Tekvir Sûresi'nde, Mekke'de diri diri toprağa gömülerek ölüme terkedilen zavallı ve masum kız çocuklarının hesaplarının sorulacağı vurgulanarak, “İşte o gün insan, dünyada iken(doğru ve yanlış adına) ne yaptığını gayet iyi anlayacak” diye buyuruluyor. Kur'an'ın bu apaçık uyarısına rağmen insanlar kolayca katledilebiliyor. Birçok ülkede, gerçek müslüman olduklarını iddia edenler, gerçek müslüman olduklarına inanmadıkları müslümanları acımasızca, şuursuzca, hukuksuz-yargısız katletme hakkını kendilerinde görebiliyorlar.
Atatürk Havalimanı vakasına bakalım. Ne saldırganlar, katlettikleri insanları tanıyor, ne katledilenler kendilerini katledenleri tanıyor, aralarında hiçbir bağ yok. Katledilenlerin ne Irak'ta, ne Suriye'de, ne de bir başka yerde olan bitenlerle ilgisi bulunmuyor. Hiçbiri ne asker, ne de milis. Bu insanlar kimseyi öldürmediler. Tek suçları, o an için saldırganların ateş menzili içinde yer almak. Katiller alan içerisinde akıp giden kalabalığa rastgele ateş açarak veya kendilerini patlatarak katliamlarını gerçekleştirdiler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 59 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 323 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 56 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar