Donald Trump’ın davranış kodları..

Bir kaza bela olmasa Donald Trump Ocak 2017'de koltuğuna oturacak. Kuşkusuz liderlerin kişiliği yönetim anlayışları hakkında ip ucu verir. Trump iş adamı kimliğiyle öne çıkan bir isim. Amerika'da “bir insan...

Bir kaza bela olmasa Donald Trump Ocak 2017'de koltuğuna oturacak. Kuşkusuz liderlerin kişiliği yönetim anlayışları hakkında ip ucu verir. Trump iş adamı kimliğiyle öne çıkan bir isim. Amerika'da “bir insan nasıl zengin olur” diye sorulduğunda ilk akla gelen isimlerden. Trump bu konularda televizyonda programlar yaptı ve hem de ücret ödeyerek izlenen “Learning Annex Zenginlik Seminerleri Fuarı”na konuşmacı olarak katıldı.
Trump gibi medyatik bir iş adamının ABD gibi dünyanın patronluğuna soyunmuş bir gücü nasıl yöneteceği herkes için merak konusu. Vaat ettiklerini gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceğini hep birlikte izleyeceğiz. Mesela Trump'ın ABD'nin “NATO”daki harcamalarını kısacağını söylemesi büyük laf. Trump Başkanlık koltuğuna oturduğunda fikir değiştirebilir ama bu sözler NATO üyesi olan Baltık devletleri ve Ukrayna'da soğuk duş etkisi yaptı. NATO, ABD'nin 'dünya politikası'nda etkin olarak kulandığı araçlardan biri. Başkanlık koltuğuna oturduğunda Trump'ın yüzleşeceği en ciddi ve en netameli sorunlardan biri 'NATO' olacaktır.
İş adamı Trump, acaba nasıl bir ABD Başkanı olur? Ülkeyi de 'özel işleri' gibi mi yönetecek? Kütüphanemden Donald Trump ve Bill Zanker'in birlikte kaleme aldıkları “Büyük Düşün” kitabına bir göz atmakta fayda var dedim. 2007'de ABD'de yayınlanan kitap 2009'da Türkçe'ye de çevrilmiş. Trump, Bill Zanker'in düzenlediği zenginlik seminerlerinin konuşmacısıymış. İkili, bu seminerleri kitaplaştırmışlar. Kitap'da Trump zengin ollmanın yollarını göstermekle kalmamış, ABD'nin dış politikada nasıl başarılı olacağını dair sözler de etmiş:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bir bardak su, bir varil benzin! 26 Mart 2024 | 128 Okunma Amerika’nın ‘yardım’ tiyatrosu.. 24 Mart 2024 | 70 Okunma Gazze’deki soykırıma ‘istisnaî’ kılıflar.. 19 Mart 2024 | 95 Okunma Ya Beyaz Saray, ya Netanyahu! 17 Mart 2024 | 227 Okunma Tabandan gelen baskı ağızları değiştirdi… 12 Mart 2024 | 514 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar