Amerika’yı sarsan siber saldırı..

Amerikalılar için daha da kötüsü, korsanların Mart’tan bu yana adı geçen kuruluşlara girip çıktıkları, ancak hangi verileri aldıklarının bilinmemesi.

Başkanlık devir sürecinin yaşandığı ABD büyük bir saldırı haberiyle sarsıldı. Saldırı klasik silahlarla değil “siber silahlarla” gerçekleşti. Sağlık sisteminin “Kovid-19”salgını karşısında savunmasız kalması gibi, yılda milyarlarca doların harcandığı Amerikan siber güvenlik alt yapısının da son derece savunmasız olduğu ortaya çıktı. ABD medyasında yer alan iddialara göreyse söz konusu siber saldırı Rus menşeli bilgisayar korsanları tarafından gerçekleştirildi.

1990’ların başlarında “Sovyetler Birliği” dağıldı ve “Soğuk Savaş” sona erdi. 40 yıl kadar süren gerilimli “Soğuk Savaş”ın ardından bilgisayar teknolojisinde yaşanan gelişmeler büyük güçler arasında yeni bir rekabete sebebiyet verdi. “Siber Savaş”, “Siber Güvenlik”, “Siber Casusluk” bu yeni süreci tanımlayan kavramlar oldu. Siber Güvenlik Amerika’da edebiyat ve sinemayı da etkiledi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 59 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 324 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 57 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar