Amerikalılar ‘iç savaş hali’ yaşıyorlar!

ABD’de seçimler yaklaşırken gerilim de artıyor. Trump döneminde ABD’de en fazla tartışılan konulardan birisi şiddet yanlısı “Beyaz Irkçı” grupların yükselişiydi.

ABD’de seçimler yaklaşırken gerilim de artıyor. Trump döneminde ABD’de en fazla tartışılan konulardan birisi şiddet yanlısı “Beyaz Irkçı” grupların yükselişiydi. Demokratlar, Trump’ın söylemlerinin Beyaz Irkçı grupları teşvik ettiğini savunuyorlar. Trump ise sözkonusu grupları açıkça kınamaktan kaçınıyor veya yarım ağızla tasvip etmediğini söylüyor. İdeolojik, siyasal, ırksal ve kültürel bölünmeler eşliğinde devam eden tartışmalara bakılacak olur ise ABD’de adı konmamış bir ‘iç savaş’ yaşanıyor. Beyaz Irkçılar ise iç savaş halini içselleştirmiş görünüyorlar.

Geçtiğimiz Cumartesi ABD’nin Kolorado Eyaletinin başkenti Denver’de Beyaz Irkçı bir grup ile Sol bir grup karşı karşıya geldi. Çıkan arbedede Irkçı grup içerisinde yer aldığı söylenen bir kişi öldürüldü. Kendisi de ‘Beyaz Amerikalı’ olan katil zanlısının gösterileri izleyen yerel bir medya ağına bağlı haber ekibini korumak için tutulmuş bir özel güvenlik elemanı olduğu belirtiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 59 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 324 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 57 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar