Amerika kırılma anı yaşıyor..

Resmî olarak açıklanana kadar ABD’de Cumhuriyetçilerin adayı Trump’ın mı, yoksa Demokratların adayı Biden’ın mı Başkan seçildiğini öğrenmek biraz zor görünüyor.

Resmî olarak açıklanana kadar ABD’de Cumhuriyetçilerin adayı Trump’ın mı, yoksa Demokratların adayı Biden’ın mı Başkan seçildiğini öğrenmek biraz zor görünüyor. Postayla kullanılan oylarım sayımı günlerce sürebilir, bazı eyaletlerde sonuçlar “Yüksek Mahkeme”ye kadar gidebilir. Posta ile oy daha çok Demokratların tercihi. Trump’ın “posta ile oy” seçeneğine şüphe düşüren açıklamaları ‘erken zafer’ ilân etmesinin gerekçesi olabilir. İlk sonuçlar taraflar arasında büyük bir fark oluşturmaz ise her iki aday da kazandığını iddia edebilir. Böyle bir durumda ihtilaflar “Yüksek Mahkeme”- ye taşınabilir. Yüksek Mahkeme’de ise Cumhuriyetçilere yakınlıklarıyla bilinen muhafazakâr yargıçlar çoğunlukta.

Önceki seçimlere kıyasla 2020 seçimleri ‘normal’ bir seçim değil. Taraflar birbirlerine fena halde bilenmiş haldeler. Demokratlar Biden’ın kazanmasından ziyade Trump’ın kaybetmesine odaklanmış gözüküyorlar. Seçimin konusu, “Trump”. Bu yüzden 2020 seçimleri Trump için “referandum” özelliği de taşıyor.

Joe Biden 2016’da Demokratların Başkan adayı olan Hillary Clinton’dan daha şanslı. Biden ana akım ılımlı Cumhuriyetçilere bile sempatik görünüyor. Trump’tan hazzetmeyen Cumhuriyetçiler için Biden, ‘İçerideki Cumhuriyetçi’dir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 59 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 324 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 57 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar