Washington’daki iç savaş pisleşiyor!

ABD Dış İşleri Bakanı Rex Tillerson’ın Trump tarafından bir tweet mesajıyla azledilmesi ve yerine “CIA” başkanı Mike Pompeo’nun getirilmesiyle ilgili tartışma devam ederken hafta sonu Washington’u sarsan bir...

ABD Dış İşleri Bakanı Rex Tillerson’ın Trump tarafından bir tweet mesajıyla azledilmesi ve yerine “CIA” başkanı Mike Pompeo’nun getirilmesiyle ilgili tartışma devam ederken hafta sonu Washington’u sarsan bir gelişme daha yaşandı.

Video: Washington’daki iç savaş pisleşiyor!

Adalet Bakanı ve Başsavcı Jeff Sessions, bir süre önce FBI Başkan Yardımcılığı görevinden çekilen Andrew McCabe’i emekliliğine 26 saat kala kovdu. McCabe’in kovulması, Mayıs 2017’de Trump’ın FBI Başkanı James Comey’i azletmesinden sonra kurumda gerçekleşen ikinci büyük operasyon.

Comey’in “Rusya Soruşturması”nı Trump’ın istediği yönde götürmeyi kabul etmediği için azledildiğine inanılıyor. Ancak Adalet Bakanlığı, soruşturmayı yürütmesi için FBI eski Başkanı Robert Mueller’ı yetkilendirdi. Mueller, Trump için çok ciddi bir baş ağrısı oldu. Trump’çılar “Rusya Soruşturması”nın Trump yönetimine karşı FBI’ın ve Hillary Clinton taraftarlarının da içinde yer aldığı ‘Derin Devlet’in bir komplosu olduğunu savunuyorlar.

“Mueller Soruşturması”nın sonbahardaki ara seçimlere kadar uzayacağı ihtimalinden daha önce bahsetmiştik. Siyaset bilimcilere göre Amerikan seçmenleri epeyce süredir, Başkan Demokrat ise “Cumhuriyetçiler”in, Başkan Cumhuriyetçi ise “Demokratlar”ın “Kongre”yi kontrol etmelerinden yana eğilim sergiliyorlar. “NBC News” ve “Wall Street Journal” gazetesinin yaptığı yeni bir ankete göre seçmenlerin yüzde 50’si “Demokrat”, yüzde 40’ıysa “Cumhuriyetçi” kontrollü bir Kongre istiyor. Trump döneminde Demokratlar bazı önemli valilikleri Cumhuriyetçilerin elinden aldılar, Alabama eyaletindeyse bir Senato koltuğunu kazandılar. Kezâ Temsilciler Meclisi’nde boşalan bir koltuk için Pensilvanya’da yapılan seçimde de Demokrat aday kazandı. Cumhuriyetçilerin kalelerinde elde edilen bu zaferler ciddi bir sinyal. Hatta Pensilvanya seçimi Trump için ‘referandum’ olarak yorumlandı. Böyle hassas bir süreçte “Mueller Soruşturması”nın uzaması Cumhuriyetçiler’i kaygılandırıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İnsafsız takas! 23 Nisan 2024 | 59 Okunma ABD yine şaşırtmadı! 21 Nisan 2024 | 56 Okunma “Ayı kucaklaması” sonuç verecek mi? 16 Nisan 2024 | 324 Okunma Yalancı gözler! 14 Nisan 2024 | 57 Okunma Biden cephesinde yeni bir şey yok… 09 Nisan 2024 | 43 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar