Muhalif araştırmacı Özer Sencar: Cumhur İttifakı 9 puan önde

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (06.02.2022)'' Muhalif araştırmacı Özer Sencar: Cumhur İttifakı 9 puan önde'' başlıklı yazısı.

SİZ bu yazıyı okurken seçimlere 96 gün kalmış olacak. Seçimler yaklaştıkça yapılan kamuoyu araştırmalarının ve onları yapanların değerlendirmeleri önemli.

Ama merdiven altı araştırma şirketlerini kastetmiyorum. Seçimlerden önceki hava ile seçim kampanyası başladıktan sonraki iklimi ayırıyorum. Her seçimin bir ruhu var. Seçmen, kimi zaman istikrar için, kimi zaman değişim için, kimi zaman da iktidara ders vermek için sandık başına gidiyor. 14 Mayıs’ta hangi psikolojinin hâkim olacağını ise seçim kampanyası başladıktan sonra göreceğiz.

ADAY BELİRSİZLİĞİ DİBE ÇEKTİ

Seçimlere giderken ilk kez muhalefetin ne yapacağı, adayının kim olacağı bu kadar çok önem kazandı. O yüzden muhalefeti, muhalif kimliği ağır basan bir isim olan Metropoll Araştırma’nın sahibi Prof. Dr. Özer Sencar’la konuştum. Özer Sencar, cumhurbaşkanı adayı belirleyememenin 6’lı Masa’yı dibe çektiğini savunuyor. O yüzden Özer Hoca’ya, “Çok iddialı değil misiniz, bu yönde elinizde veriler var mı?” diye sordum. “Bu çok önemli bir bulgu, benim kişisel yorumum değil. 2022 Haziran ayından bu yana Metropoll’ün Türkiye Nabzı Araştırmaları’nın sonuçları bunu açıkça gösteriyor. 6’lı Masa liderlerinin muhalefet adayını belirleyememesi, buna karşılık Kılıçdaroğlu’nun muhalefetin adayı imiş gibi kampanya yürütmesi, Akşener’in buna karşı açık ve net bir tavır alamaması, siyaset meydanında Kılıçdaroğlu’nun görünürlüğünü artırırken Akşener’i görünmez kıldı. Bu tavır, İYİ Parti’nin haziran ayında kararsızlar dağıtılmadan yüzde 14 olan oyunu ocak ayında yüzde 10’a geriletti” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 88 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.037 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.651 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.241 Okunma Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.655 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar