Mansur Yavaş’a Kılıçdaroğlu’ndan Ülkücü operasyonu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (13.09.2022)''Mansur Yavaş’a Kılıçdaroğlu’ndan Ülkücü operasyonu'' başlıklı yazısı.

Kılıçdaroğlu ile Ülkücüler buluşmasını organize eden isimlerden Selim Kaptanoğlu’nu Türkeş’in vefatı nedeniyle yaptığımız yayınlar sırasında tanımıştım.

12 Eylül’de Türkeş’i Mevki Hastanesi’nde tuttuklarını anlatmıştı. “MHP davası devam ediyordu. O sırada biz Mevki Hastanesi’nde Türkeş’in kaldığı bölümün demir parmaklıklarını kesmiştik. Dışarıdan anlaşılmasın diye balmumu ile yapıştırıp aynı renge boyamıştık. Başbuğ’u kaçıracaktık. Ama Türkeş kabul etmedi” dediği aklımda kalmıştı.

Ülkücü camiada Türkeş’in doktoru olarak bilinen Selim Kaptanoğlu, Kılıçdaroğlu’na “Genel başkanım” diye hitap ederken şaşırdım mı? Hayır. Çünkü Selim Kaptanoğlu CHP’nin Yenimahalle Belediye Meclis üyesi. Kılıçdaroğlu’na genel başkanım diye hitap etmesi kadar doğal bir şey olabilir mi? Aksini söylese şaşırtıcı olurdu.

CHP’DEKİ ÜLKÜCÜLER

Ama Kılıçdaroğlu bir grup Ülkücü ile buluştu diye haberlerin yapılmasına şaşırmak lazım. Bunlar sanki MHP’li ülkücüler gibi sunuldu. Ama doğru değil. Selim Kaptanoğlu başta olmak üzere CHP’de siyaset yapan isimler. Mansur Yavaş da bir dönem MHP’nin Beypazarı Belediye Başkanı’ydı. Ankara’dan MHP’nin belediye başkan adayı oldu. Ülkücü olduğunu hiçbir zaman inkâr etmedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.763 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.189 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar