Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmak istemiyor mu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (04.11.2022)''Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olmak istemiyor mu'' başlıklı yazısı.

Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmak için yanıp tutuştuğunu biliyorum.

Kendisine rakip olarak gördüğü Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı püskürttüğünün farkındayım.

Muhalefetin ortak cumhurbaşkanı adayı olmaktan dolayı onur duyacağını söylediğini biliyorum. “Ya benimle olun ya yolumdan çekilin” diye partisine rest çektiğini unutmuş değilim. “Bir de Kemal kardeşinizi deneyin” dediğini ben yazdım. Hatta yakınlarının cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili soruları karşısında, “Hiçbir sorun yok” dediğini duymuşluğum var.
Peki, bu kadar belirti varken niye “Kılıçdaroğlu galiba cumhurbaşkanı adayı olmak istemiyor” diye yazıyorum? Ayrıca ana muhalefet lideri olarak cumhurbaşkanı adayı olmasının hakkı olduğunu savunanlardanım.

YANLIŞLAR ZİNCİRİ

Ama bir cumhurbaşkanı adayının bu kadar yanlış işler yapacağını düşünememiştim. Yaşananlardan dolayı bir süredir “Kılıçdaroğlu galiba cumhurbaşkanı adayı olmak istemiyor” diye düşünmeye başladım. Çünkü tam da cumhurbaşkanı adaylığını garanti altına aldı diye düşünürken, Kemal Bey bir çuval inciri berbat etti. Hiç yokken bir ABD gezisi çıkardı. ABD’de kaybolduğu bir 8 saat yaşadı. Unutulmuşken başörtüsü teklifini gündeme getirdi. Yetmezmiş gibi Türkiye Cumhuriyeti’ni cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapmakla suçladı. Şimdi de icazet tartışmalarının odağında İngiltere gezisine çıkmış bulunuyor. Aslında iktidarın, ekonominin gündemden düşmesini sağladığı için Kılıçdaroğlu’na plaket vermesi gerekiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 898 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.371 Okunma Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.350 Okunma Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.368 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar