Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu üçgeninde güç savaşı

hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (20.12.2022)''Kılıçdaroğlu, Akşener ve İmamoğlu üçgeninde güç savaşı'' başlıklı yazısı.

Ancak Meral Akşener-Ekrem İmamoğlu şovu nedeniyle siyasette beklenen deprem etkisini yapmadı. Hatta giderek bumerang etkisine dönüştü.

Bu sözlerimden ne kastettiğimi anlamak için Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına bakmak yeterli. Kılıçdaroğlu mesajlarını o kadar net bir şekilde verdi ki, bize sadece o mesajların adresini yazmak kaldı. Buna rağmen sadece Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarıyla yetinmeyeceğim. Size CHP’den önemli kulisler aktaracağım. Ama önce Ekrem İmamoğlu’na ilişkin birkaç gözlemimi paylaşmak istiyorum.

İMAMOĞLU PARADOKSU

Siyaset literatürüne ‘Ekrem İmamoğlu çıkmazı’ ya da ‘İmamoğlu paradoksu’ gibi bir kavramı kazandırmak istiyorum. Çünkü Ekrem İmamoğlu, tarihin kendisine sunduğu fırsatları tersine çeviren bir politikacı.

Sen Türk siyasetine Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lideri kazandırmış olan İstanbul’da seçimi iki kez kazan. Birinci seçimin iptal edilmesi nedeniyle ikinci kez kazandığın seçimle siyasette bir kahramana dönüş. Bu eğer doğru kullanılırsa siyasette bitmez tükenmez bir sermayedir. Sadece işine odaklansa, İstanbullulara hizmet etmeye çalışsa, gereksiz polemiklere girmekten kaçınsa, İstanbul’un başkanı olarak hareket etse bu siyasi sermaye ona birkaç seçim daha kazandırırdı. Muazzam bir başarı elde etti. Ama o bunu girdiği siyasi polemiklerle, bitmez tükenmez tatil merakıyla, kar yağınca İngiliz Büyükelçi’yle yaptığı balık keyfiyle, Karadeniz gezisiyle, kendisini İstanbul adayı yapan Kılıçdaroğlu ile girdiği cumhurbaşkanı adaylığı rekabetiyle, İstanbul’un sorunlarına odaklanmak yerine ilk günden itibaren dizginleyemediği cumhurbaşkanı adaylığı hevesiyle bozuk para gibi harcadı, tüketti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 5 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.633 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.175 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar