İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu ne konuştular

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (08.12.2022)''İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu ne konuştular'' başlıklı yazısı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikisinin ismi de Kılıçdaroğlu’nun önünde çıkan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş önceki gün Ankara’da sürpriz bir görüşme yaptılar.

İki başkan görüşmeyi aynı dakikalar içinde birbirine benzer metinlerle sosyal medya hesabından duyurdular.

Peki iki başkan ne görüştü?

Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken güçbirliği mi yaptılar?

Bu soruların yanıtını aramaya devam edeceğiz. Çünkü cumhurbaşkanı adayının belirlenme süreci yaklaştıkça bu tür temaslar önem kazanıyor. Ama asıl başka bir görüşme var. Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesinden söz ediyorum.

İMAMOĞLU-KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu önceki gün görüştüler. Biri CHP Genel Başkanı, diğeri CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. İkisinin görüşmesinin ilginç olan tarafı ne diyebilirsiniz. Ama İmamoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi hem cumhurbaşkanlığı adaylığı açısından hem de Kaftancıoğlu ile İmamoğlu arasında yaşanan kriz açısından önemli.

İMAMOĞLU-KAFTANCIOĞLU KRİZİ

Çünkü Ekrem İmamoğlu ile Canan Kaftancıoğlu arasındaki kriz giderek tırmanıyor. Kaftancıoğlu’nun, tartıştığı Ekrem İmamoğlu’nun arkasından “Şizofren” dediği medyaya yansımıştı. İmamoğlu’nun CHP İstanbul İl Merkezi’ne baskın yaptığı ama o sırada Kaftancıoğlu’nun binayı terk ettiği ortaya çıkmıştı.

Ekrem İmamoğlu bu söylentileri yalanlamadı. Tam aksine, “Nezaketli bir hanımefendidir. Yani bahsi geçen kelimeleri bir kadın olarak söylememiştir diye düşünüyorum” diyerek bir anlamda doğrulamış oldu. Canan Kaftancıoğlu ise yalanlama ya da doğrulama yoluna gitmedi. Sükût ikrardan gelir.

TOKALAŞMAMA KRİZİ

Aynı zamanda İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında da soğuk savaş yaşanıyor. Çünkü ikisi de cumhurbaşkanı adaylığına talipler. Böyle olunca aralarındaki rekabet kaçınılmaz oluyor. İstanbul’daki vizyon toplantısında Kılıçdaroğlu önce İmamoğlu’nun elini sıkmadı, salondan ayrılırken tokalaştı. Canan Kaftancıoğlu ise sıradan herkesle tokalaşırken İmamoğlu ile tokalaşmamayı tercih etti. Soğukluk kameralara da yansımış oldu.

Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu’na bir mektup yazıp Kaftancıoğlu ile yüzleştirilmeyi önermişti. Ancak Kılıçdaroğlu İstanbul’da bulunduğu üç gün boyunca İmamoğlu ile görüşmemişti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.345 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.121 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.118 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.673 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.246 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar