Erdoğan’ın konuşmasının şifreleri

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Erdoğan’ın konuşmasının şifreleri' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın iki önemli gündemi vardı.

1-Değişmeyen gündem İsrail’in Gazze’deki katliamı

2-Gazze’ye rağmen CHP

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grubunda Gazze’deki İsrail katliamı üzerinde konuşurken, diğer yandan da Şifa Hastanesi’ne giren İsrail askerlerinin üst katlara doğru ateş açmaya başladığı haberleri geliyordu.

Erdoğan, grup konuşmasının başını savunma sanayisinde yaptığı atılıma ayırınca doğrusu ilk başta sıcak gündemle ilişkisini kurmakta zorlandım. Ama ardından İsrail’e, Karabağ hatırlatması gelince mesajın adresini anladım.

KARABAĞ HATIRLATMASI NEDEN

Perde arkasında Erdoğan’ın Karabağ’ı hatırlatmasını gerektirecek ne oluyor onu bilmiyorum. Ama “Yıllarca, Ermenistan topraklarımızda ham hayaller peşinde koştu ve Karabağ savaşında dersini alıp yerine oturdu. Şimdi de İsrail benzer hezeyanları dile getiriyor. Bunların da sonu hüsran olacak” uyarısı önemliydi.

İsrail sakın ha. Ham hayallere kapılma. Bu ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti...

NETANYAHU-GALANT SAVAŞI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gereken uyarıları yaptıktan sonra doğrudan Netanyahu’yu hedef aldı. İsrail’in tarihinde Kudüs kasabı vardı. Netanyahu da Gazze kasabı olarak utanç tarihinde yerini aldı.

Erdoğan, imalı bir şekilde konuştu. ”Netanyahu iki tarafına bakan koymuş açıklama yapıyor. Zannediyor ki o bakanlar beni kurtaracak. Onlar da kendisi ile aynı istikamette yürümüyor. Netanyahu gidicidir” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.585 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.189 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar