Erdoğan’dan 4 talimat ve muhalefetin sorunu

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (22.08.2022)''Erdoğan’dan 4 talimat ve muhalefetin sorunu'' başlıklı yazısı.

Yüksek enflasyon, hayat pahalılığı, önce pandemi sonra Rusya-Ukrayna Savaşı derken ekonomide anormal bir dönem yaşandı.

Yaşanmaya devam ediyor. Ama memur ve emeklilere yapılan maaş artışı, asgari ücretteki artışlar ve tarım ürünlerine verilen taban fiyat, ateşi düşürdü. Bunda mevsimsel etkiyi de gözardı etmemek lazım. Önümüzde zorlu bir kış bizi bekliyor. Bunu da dikkate almak lazım.

Millet, Erdoğan’ın ekonomik krizin yakıcı etkisine rağmen çare bulmak için samimi bir çaba içinde olduğunun farkında. Ayrıca tahıl koridoru başta olmak üzere uluslararası krizlerde üstlendiği rolü takdir ediyor, göğsü kabarıyor.

AK Parti oylarında mart, nisan ve mayıs aylarında görülen gerilemenin haziran ayıyla birlikte durduğu temmuz ayı ile birlikte ise ibrenin yukarıya doğru döndüğü gözleniyor. Temmuz ayı anketlerinde hem AK Parti oylarında ibrenin yukarıya doğru döndüğü görülüyor hem de Erdoğan’a verilen destek artış trendinde. Erdoğan’a destek mayıs ayında yüzde 45.7, haziran ayında yüzde 46.3 iken, temmuz ayında yüzde 47.8’e yükseldi. Anketlerdeki verilerle sahadaki gerçekler örtüşüyor.

REHAVETE YER YOK

Ama bu yanıltıcı olmamalı. Hele hele AK Parti’yi rehavete sevk etmemeli. Tam aksine yakalanan bu ivmenin daha yukarılara taşınması gerekiyor. Buna göre siyaset üretilmeli.

Cumhurbaşkanı Erdoğan MKYK toplantısında çok önemli bir tespitte bulunuyor. “Bu seçim normal bir seçim değil” diyor. Gerçekten öyle. Ekonomik sıkıntılardan en fazla AK Parti’nin üzerinde oturduğu sosyoloji etkilendi. Önceden seçim aslanın ağzındaydı. Bu kez aslanın midesinde. 2023’te aslanın midesindeki seçimi alacak stratejilerin üretilmesi gerekiyor. AK Parti’de bir strateji heyeti oluşturuldu. İsabetli bir karar oldu. Bu seçime has olmak üzere Strateji Ekibi’nin altında sadece belli alanlarda çalışacak olan ekiplere ihtiyaç var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.763 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.189 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar