Erdoğan Trump’la görüşmese ne olurdu?

CUMHURBAŞKANI Erdoğan, ABD gezisini bir cümlede özetledi. “Türk-Amerikan ilişkilerini sabote etmek isteyenlerin oyununa gelmedik” dedi. Tam aksine, iki lider Türk-Amerikan ilişkilerine kurulmak istenen tuzağı bozdular.

ABD’de Türkiye karşıtı bir güç, Erdoğan-Trump görüşmesini engellemek için elinden gelen her şeyi yaptı. Barış Pınarı harekâtının ardından Trump, yardımcısı Pence’i Türkiye’ye doğru yola çıkardığı saatlerde o densiz mektup servis edildi. Ardından Temsilciler Meclisi’nde sözde Ermeni soykırımı tasarısı ve Türkiye’ye yönelik yaptırımlarla ilgili kararlar alındı. Erdoğan’ın Başkan Trump nezdindeki kredisi ise Türkiye’nin yararına süreçlerin oluşmasını sağlıyor. Trump yine “Cumhurbaşkanının büyük bir hayranıyım” dedi. Zaten ABD’deki bir grup için sorun bu. Erdoğan’ın Trump’ı etkileme gücünün farkında olduklarından iki liderin görüşmesini engellemek için ellerinden gelen her şeyi yaptılar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.197 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 486 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.186 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar