Ekrem İmamoğlu’nun bağımsız adaylık hesabı

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (30.01.2022)'' Ekrem İmamoğlu’nun bağımsız adaylık hesabı'' başlıklı yazısı.

30 Ocak günü Ekrem İmamoğlu cephesinden müthiş bir kulisle karşınızda olacağım demiştim.

Bugün o gün.

Neden bugünü beklediğimi anlatacağım ama öncelikle bir noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum. Bugün 6’lı Masa’nın ortak hükümet programı açıklanacak. Oysa yol haritası da birlikte açıklanacaktı. Peki yol haritasının açıklanması neden ertelendi? Çünkü İYİ Parti’nin önemli itirazları var. Hatta “Uzlaşma sağlanamazsa yol haritası seçimlerden sonraya bırakılsın, herkesin aldığı oy oranı ortaya çıksın, ona göre bir dağılım belirlensin” görüşünü savunuyorlar.

AKŞENER’İN İKİ İTİRAZI

İYİ Parti’nin iki konuda ciddi itirazı var. Meral Akşener, masada bazı şeylerin baştan yanlış kurgulandığına inanıyor. Kemal Kılıçdaroğlu, ortak cumhurbaşkanı adayı olabilmek için 6 lideri eşit ilan etmişti. Ama Akşener aynı görüşte değil. 6 liderin eşit olmadığını düşünüyor. “Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi?” diyen eski manken Aysun Kayacı misali, “Benim oyumla Gültekin Uysal’ın oyu bir mi?”, diye itiraz ediyor. Masanın iki büyük partisi olarak CHP ile İYİ Parti’nin oyunun iki sayılmasını istiyor.

Akşener’in ikinci itirazı ise yüzde 1 oyu bile olmayan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ın 6’lı Masa’nın yol haritasını belirlemek istemeleri.

13 ŞUBAT’TA NE OLACAK?

6’lı Masa için kritik toplantılar zinciri bundan sonra başlayacak. Şimdiye kadarki toplantılar, 6’lı Masa’nın dağılmaması için yapılan güven artırıcı önlemlerdi. Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi, milletvekili listelerine karar verilmesi gibi kritik kararlar bundan sonraki toplantılarda alınacak. İlk toplantı 13 Şubat’ta. Liderler genel çerçeveyi belirledikten sonra kurmaylar bir dizi çalışma yapacak. Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için şubat ayı içinde yeni bir toplantı yapılması gündemde.

EKREM İMAMOĞLU’NUN ADAYLIĞI

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.763 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.189 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar