Demirtaş’tan Akşener’e mesaj

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (20.07.2022)''Demirtaş’tan Akşener’e mesaj'' başlıklı yazısı.

Selahattin Demirtaş, “Mesela ben dışarıda olsaydım bir sabah Başak ile birlikte Meral Hanım’ın kapısını çalar ve ‘Kahvaltıya geldik’ derdim” demişti. Meral Hanım da, “Güneydoğu’da şöyle bir gelenek var; kan davalınız bile olsa kapınızı çaldığı zaman içeri alırsınız. Evin en yaşlısı tarafından karşılanır. Sonra, kapıdan çıkıp gittikten sonra davanız devam eder” diye yanıt vermişti. Yani kapıyı kapatmamıştı.

Selahattin Demirtaş, önceki gün Meral Akşener’e yine bir mesaj verdi. Ama bu kez ismini zikretmeden.

“HDP, PKK’nın uzantısıdır” diyen Akşener’e, “HDP, PKK’nın uzantısı değildir” diye yanıt verdi.

Selahattin Demirtaş aslında bir süredir Meral Akşener’e yönelik mesajlar veriyor. Bunu neden yapıyor sorusunun yanıtını sona bırakıyorum. Ama bir süre önce HDP’ye Türkiyelileşmeyi önermişti.

Haberimiz olmadı ama anlaşılan o ki HDP, bir hafta içinde Türkiyelileşmeyi tamamlamış. Çünkü Selahattin Demirtaş, “HDP tam bir Türkiye partisidir” dedi.

Demirtaş ‘Türkiye partisi’ deyince, HDP Türkiye partisi olmuyor.

Demirtaş, ‘HDP, PKK’nın uzantısı değil’ dediği için HDP, PKK’nın uzantısı olmaktan kurtulamaz. Çünkü buna öncelikle Kandil izin vermez.

Demirtaş’ı HDP eş genel başkanlığına getiren kimdi? Kandil değil miydi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.197 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 486 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.186 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar