Cumhurbaşkanı milliyetçiliği nasıl anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan üç yıl aradan sonra katıldığı Afyon kampını dolu dolu geçiriyor. Açılış ve kapanış konuşmalarından ayrı olarak milletvekilleriyle birebir ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan üç yıl aradan sonra katıldığı Afyon kampını dolu dolu
geçiriyor. Açılış ve kapanış konuşmalarından ayrı olarak milletvekilleriyle birebir
görüşmeler yapıyor. Randevu talebinde bulunan 20’ye yakın milletvekili ile görüşüyor. Milletvekillerini dinleyip notlar alıyor, sorularını yanıtlıyor. Başbakan Binali Yıldırım ise ikinci gün Bakanlar Kurulu üyeleriyle birlikte milletvekilleriyle istişare toplantısı yapıyor. Milletvekillerinin sorularına kimi zaman kendisi cevap veriyor, kimi zaman ilgili bakanın yanıtlamasını istiyor. Afyon kampından sonra konuştuğum milletvekilleri memnundu. “Hava olumluydu. Çok yararlı oldu” dediler. Toplantıya Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Hüseyin Çelik’in davet edilmesi olumlu karşılanmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Herkesi kucaklayacağız” diyerek yeni dönemin işaretini veriyor.

Afyon kampında beklendiği gibi ön plana çıkan konulardan biri Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bağımsızlık referandumu oluyor. AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ ile 23. Dönem Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt arasında bir gerginlik yaşanıyor. Kurt’un, “Sayın Cumhurbaşkanı, ‘Kerkük Kürtler tarafından işgal edildi’ dedi. Bu doğru değil. Sayın Cumhurbaşkanı yanlış bilgilendiriliyor. Bu bilgi ve belge neredeyse bize gösterilsin” şeklindeki sözlerine Selçuk Özdağ “Toplantı bitsin sana öğreteyim, o belgeleri sana göstereyim” diye karşılık veriyor. Musul ve Kerkük hakkındaki tarihi kaynaklar üzerinde devam eden tartışma medeni bir şekilde sonuçlandırılıyor.

BARZANİ CEVABI

 Barzani’ye yönelik eleştirilerin gündeme getirilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlara kulak asmayın. Biz onlara son ana kadar her türlü yardımı yaptık. Maaş veremeyecek hale geldiklerinde maaşları biz ödedik. Ama onlar böyle önemli bir kararı alırken bizimle konuşmadılar” diyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “Cuma gününe kadar gizli diplomasi yürüttük. Ama bizi dinlemediler” diye konuşuyor. Her iki açıklamada da derin bir aldatılmışlık duygusu seziliyor.

Bölge milletvekillerinden biri ikili görüşmede, “Siz Kürt sorununun çözümü konusunda iki önemli adım attınız. Biri çözüm süreciydi. Ama bu örgüt (PKK) herkesi aldattı. Bu konudaki tepkinizde haklısınız. İkincisi ise bağımsızlık referandumu. Ancak bu konuda daha dikkatli olmak lazım. Bölgede bir Kobani milliyetçiliği oluştu” diyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Yeni Kobani’ye izin vermeyiz” uyarısının arkasında bu tür değerlendirmeler yatıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.327 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 488 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.187 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar