Akşener’in çıkışı Kılıçdaroğlu’nu vazgeçirecek mi

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (29.09.2022)''Akşener’in çıkışı Kılıçdaroğlu’nu vazgeçirecek mi'' başlıklı yazısı.

Meral Akşener’in Habertürk’teki açıklamaları 6’lı masayı sarstı. Akşener 2 Ekim’deki toplantı öncesinde bombanın pimini çekti, 6’lı masanın ortasına koydu.

Akşener’in çıkışından sonra 6’lı masa dağılır mı? Bunu söylemek için erken ama 6’lı masa şimdiden Türkiye’ye umut olma özelliğini kaybetti. Daha seçimi kazanmadan saç saça baş başa kavga eden, birbirine medya üzerinden parmak sallayan 6’lı masa Türkiye’ye nasıl umut verecek? Kendilerine umut olamıyorlar ki. Koalisyon hükümetleri döneminde birbirine operasyon çeken ortaklar vardı. Onlar bunu seçimden sonra yapardı. 6’lı masa daha seçime gitmeden birbirine operasyon çekmeye başladı. Düşünsenize, bunlar bir de ülkeyi yönetmişler. Memleketin vay haline.

AĞIR SÖZLER

Akşener’in çıkışı dedim. Aslında eksik ifade etmişim. Akşener resmen bombaladı. Akşener daha ne desin?

“Kemal Bey dedi ki, ‘Bu 6’lı masa cumhurbaşkanı adayını tespit edecek’. Bu masaya bu görevi verip kendini bağlayan Sayın Kılıçdaroğlu. O masanın bir noter olma görevi yok” dedi.

Bu yenilir, yutulur bir laf değil. Demirel, hükümeti kurma görevini kendisine değil Ecevit’e verdiği için cumhurbaşkanı Fahri Korutürk için “Çankaya noteri” deyişini kullanmıştı. Ecevit hükümeti kuramayıp başbakanlık görevini tekrar Demirel’e verirken, Korütürk, “Ben Çankaya noteri” diye tepki göstermişti.

Akşener aynı söyleşide iki yerde “noter” çıkışını yaptı. Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı mesajının 6’lı masaya olup olmadığı sorusuna, “6’lı masaya böyle bir mesajın verilmesi doğru değil. Çünkü o masa noter değil” dedi.

Bunun siyasetteki okuması nedir? Akşener CHP’ye, siz 6’lı masaya Kılıçdaroğlu mesajını verdiniz ama biz noter değiliz dedi. Bir şey daha söyledi. Kılıçdaroğlu’nun adaylığını onaylamıyoruz dedi.

CHP’YE MEYDAN OKUMA

Koalisyon ortakları önce masanın altında birbirlerinin ayağına basardı. 6’lı masa ise tam aksine açıktan ve medya üzerinden savaşmayı tercih ediyor.

Meral Akşener’i DYP’den beri tanırım. Yiğit bir kadındır. Hani CHP’li Bülent Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır diye tehdit etti ya, Akşener reste restle karşılık verdi. “O masada CHP, ’Tamam ben kalkıyorum’ diyebilir. Buna da saygı duyulur” diye konuştu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 36 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.633 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.178 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 496 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.194 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar