AK Parti’nin seçim kampanyası nasıl olacak?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'AK Parti’nin seçim kampanyası nasıl olacak?' başlıklı yazısını kaleme aldı.

Seçimin ayak sesleri işitilmeye başlandı.

AK Parti seçim kampanyası için çalışmalara başladı. CHP’nin gündeminde ittifak arayışları ve Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel olmak üzere iki başlı bir sistem olduğu için ‘araf’ta bir durum söz konusu. Kurultay’da Kılıçdaroğlu’nu destekleyenlerin tasfiye edilmesi, yerlerine ise Ekrem İmamoğlu’nun mu, Özgür Özel’in mi istediği isimlerin geleceği konusunda da bir kafa karışıklığı mevcut. Vatandaş ise kendisine en iyi hizmeti verecek isimleri istiyor.

AK Parti’de yerel seçim hazırlıkları başladı. İki eksen üzerinde çalışmalar yürütülüyor. Bir yanda belediye başkan adaylarının belirlenmesi diğer yanda ise seçim kampanyası için hazırlıklara başlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylıkları için milletvekillerinden üçer isim yazmasını istedi. Anketlerde bu kez artık aday adaylarının isimleri sorulacak.

OCAK AYINDA LANSMAN

Aralık sonuna kadar aday belirleme çalışması sürecek. Ocakta ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim beyannamesinin açıklanacağı ve aday tanıtımının yapılacağı bir lansman yapılacak. Bu yazdıklarımdan seçim çalışmalarına yeni başlanacağı sonucunu çıkarmış olabilirsiniz. Ama aslında AK Parti seçim kampanyasının hazırlıklarına başladı. Üç hafta önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kapsamlı bir sunum yapılmış.

AK Parti’nin yerel seçim kampanyasını Türkiye yüzyılı vizyonu ve 2023 seçim kampanyasını yürüten ekip yapacak. Seçim kampanyası bir birikim gerektiriyor. AK Parti’de o var.

ERTAN AYDIN YÜRÜTECEK

Seçim kampanyası genel merkez ile daha önceki seçim kampanyasını yürüten Prof. Dr. Ertan Aydın tarafından eş güdüm içerisinde yürütülecek. Kampanyayı yürütecek olan Prof. Dr. Ertan Aydın seçim kampanyaları konusunda deneyimli ve çok başarılı bir isim.

GENEL MERKEZDE HAMZA DAĞ

Genel merkez ayağında ise Tanıtım ve Medya’dan sorumlu genel başkan yardımcısı Hamza Dağ var. Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz, Araştırma ve Geliştirmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Çevre, Şehircilik ve Kültür’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan yer alıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı 26 Nisan 2024 | 4.585 Okunma Erdoğan ile Özel ne konuştular 25 Nisan 2024 | 3.658 Okunma Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 4.189 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 498 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.198 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar