ABD, Adil Öksüz’ü sordu

FETULLAH Gülen konusunda ABD yönetiminden ilk kez farklı bir açıklama geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkilinin, “Masum bir dini hareketten ziyade organize suç örgütlerinin karapara aklamak...


FETULLAH Gülen konusunda ABD yönetiminden ilk kez farklı bir açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkilinin, “Masum bir dini hareketten ziyade organize suç örgütlerinin karapara aklamak için para saklayan kişileri gibi görünüyorlar. Gülen hakkındaki iddialarda haklılık payı olabilir” şeklindeki açıklaması Ankara’da olumlu karşılandı. “ABD işin ciddiyetini anlıyor” şeklinde değerlendirildi. Seçimlerle birlikte yönetim değişecek. Ama Amerikan devleti yerinde duruyor.

 

BOZDAĞ’I 40 KURULUŞ İZLEDİ

Adalet Bakanı Bekir BozdağGülen’in iadesi konusunda geçen hafta Washington’daydı. Adalet Bakanı Loretta Lynch’le görüşerek, 15 Temmuz darbe girişimi ile Fetullah Gülen arasındaki bağlantıları ortaya koyan yeni deliller sundu. ABD’nin Gülen konusunda istekli olmadığı belli ama bu temaslar yararlı oldu. Adalet Bakanı’nın basın toplantısını 40’a yakın basın kuruluşu izledi. Kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından önemliydi.

 

Bekir Bozdağ görüşmede, “Beyaz Saray bombalansaydı. Başkan Obama ve ailesine suikast düzenlenseydi. Ve o şahıs Türkiye’de bulunsa ve ABD istemesine rağmen biz onu iade etmesek Amerikan halkı ne düşünürdü? Biraz empati yapın” diyor. Bunun üzerine mevkidaşı Lynch“Hukuk çerçevesinde size yardım etmeye çalışıyoruz. Ama bu tür söylemler sanki yardım etmiyor muyuz gibi bir izlenim oluşturuyor” karşılığını veriyor. Bekir Bozdağ“Usame bin Ladin sizin için neyse Fetullah Gülen de bizim için odur” diye ilave ediyor.

 

‘TAHŞİYE-KUMPAS’ BİLE YETERLİ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi ne sağladı 08 Mayıs 2024 | 1.242 Okunma Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışması Özel’e fayda sağlar mı 07 Mayıs 2024 | 1.395 Okunma Erdoğan ile Özgür Özel yeni siyaset inşa ediyor 06 Mayıs 2024 | 1.350 Okunma Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.368 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.130 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar