6’lı masayı bekleyen tehlike ve seçmen eğiliminde değişim

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (16.08.2022)''6’lı masayı bekleyen tehlike ve seçmen eğiliminde değişim'' başlıklı yazısı.

Kılıçdaroğlu, 2022 yılının ocak ayında, “Eylül ayında seçim bekliyorum” demişti.

Eylül’e şunun şurasında 14 gün kaldı. Eylülde seçim yok.

Kılıçdaroğlu mayıs ayında ise “Kasım ayında erken seçim olabilir” dedi.

Hatta CHP’nin MYK toplantısında 6 Kasım tarihini ifade ettiği söylendi.

Kasıma da şunun şurasında 2 ay 14 gün kaldı. Meclis’in 1 Ekim’de toplanacağı dikkate alındığında kasımda da seçim yok.

Zaten CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Kasımda erken seçim zor görünüyor” dedi.

Böylece muhalefetin erken seçim öngörüsü çöktü.

Kılıçdaroğlu da iktidarın erken seçime gitmeyeceğini biliyordu. CHP milletvekillerini susturmak ve tabanı zinde tutmak için erken seçim açıklamasını yaptı. Kısmen başarılı da oldu. Seçime gidilecek bir partide kimse genel başkana açıktan muhalefet etmez.

SEÇMEN HAREKETLİLİĞİ

Muhalefetin erken seçim tahmini yattı ama zaten seçimlere şunun şurasında 10 ay kaldı. Seçimin ucu gözüktü, siyasette fay hatları harekete geçmeye başladı.

Bunu ilk olarak haziran ayı anketlerinde fark etmiştim. ‘Kamuoyu Araştırmaları’nı yöneten deneyimli isimlere sormuştum. Temmuz anketleri ile bu kanaatim daha da pekişti. Siyasetin seçim yolculuğu başladı. Seçim sürecine girilmesiyle birlikte bu işaretleri daha iyi görme imkânımız olacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi 24 Nisan 2024 | 3.763 Okunma Irak’la tarihi dönüm noktası 23 Nisan 2024 | 489 Okunma Erdoğan’ın Irak ziyaretinin kodları 22 Nisan 2024 | 2.189 Okunma Erdoğan: ‘Bayrak değişimi yaşanacak’ 19 Nisan 2024 | 7.821 Okunma Erdoğan seçimle ilgili teşhisi yaptı sıra tedavide 18 Nisan 2024 | 2.166 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar