6’lı masa ikiye bölündü

Hürriyet Gazetesi Yazarı Abdulkadir Selvi'nin bugünkü (28.11.2022)''6’lı masa ikiye bölündü'' başlıklı yazısı.

6’lı masa bugün dokuzuncu toplantısını yapacak.

Liderler şimdiye kadar tam 54 kez birbirlerini ziyaret ettiler.

6 lider bugün ikinci kez toplu olarak basının huzuruna çıkacaklar. Daha önce parlamenter sisteme geçişle ilgili ortak açıklama yapmışlardı, bu kez de Anayasa önerisini açıklayacaklar.

6 lider aynı masanın etrafına oturacak. Birlik ve beraberlik görüntüsü verecekler. CHP’ye yakın medya coşkulu yayınlar yapacak.

Böyle bir ortamda 6’lı masanın ikiye bölündüğünü yazmanın bir riski olduğunu biliyorum. Ama haber kaynaklarıma güvendiğim için o riski alıyorum. Zaten kulis haberciliği böyle bir şeydir.

Görüneni değil, görünmeyeni verebilmektir. Gerçi 6’lı masadaki ayrışmanın görünmeyen bir tarafı da kalmadı.

CHP ile İYİ Parti arasındaki çekişme, Kılıçdaroğlu ile İmamoğlu ekibi arasındaki mücadele giderek sertleşiyor.

DÖRT ARTI İKİ

Meral Akşener’in Hüseyin Baş’ı masaya daveti, ayrışmayı net bir şekilde ortaya çıkardı. 6’lı masa, 4 artı 2 olarak ikiye bölünmüş durumda.

Tablo şöyle:

Meral Akşener ile Ahmet Davutoğlu birlikte hareket ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu ile Ali Babacan, Gültekin Uysal ve Temel Karamollaoğlu beraberler.

Ortak cumhurbaşkanı adayını belirlemeye ve milletvekili listelerine sıra gelince ittifak içinde yeni ittifaklar oluşabilir.

CUMHURBAŞKANI ADAYI NE ZAMAN

Hep “Cumhurbaşkanı adayını ne zaman belirleyecekler?” diye soruluyor. Ama 6’lı masanın bu konuda belirlenmiş bir takvimi var. Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimini ilan etmesini beklemek gerekiyor. Seçim takviminin ilan edildiği hafta 6 lider ortak cumhurbaşkanı adayı belirlemek üzere toplanacak. Eğer orada uzlaşmaya varırlarsa 1 hafta sonra milletvekili listeleri için yeniden bir araya gelecekler. 6’lı masanın zorlu sınavı o zaman başlayacak. Bu tarihin ocak ya da şubat olması bekleniyor.

AKŞENER HEDEFTE

Kılıçdaroğlu, CHP’de Akşener hakkında değerlendirme yapılmasını yasakladı. Ama CHP’de şu sıralarda hedefte Akşener ve İYİ Parti var. Öyle ki Erdoğan’dan çok Akşener, AK Parti’den çok İYİ Parti eleştiriliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan: En kısa sürede CHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek istiyorum 03 Mayıs 2024 | 1.347 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesine damga vuracak Kavala dosyası 02 Mayıs 2024 | 2.121 Okunma Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti 01 Mayıs 2024 | 1.118 Okunma Erdoğan: ‘50 artı 1 sistemi değişmeli’ 30 Nisan 2024 | 6.674 Okunma Erdoğan, Özel ve Dervişoğlu’ndan beklentiler 29 Nisan 2024 | 1.246 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar