Kılıçdaroğlu için tehlike çanları çalıyor! Anketler Özel mi Kılıçdaroğlu mu diyor? Abdulkadir Selvi yazdı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bu hafta 'Anketten Kılıçdaroğlu mu Özgür Özel mi çıkıyor' başlıklı yazısında Optimar’ın 15-18 Ekim tarihleri arasında, Türkiye genelinde 2 bin kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını aktardı.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi ''Seçimlere 5 ay, CHP’nin kongresine ise 12 gün kaldı. Artık yavaş yavaş anketleri paylaşma zamanı geldi. Tabii ki yüzde 60 oy oranı ile ‘Kılıçdaroğlu kazanacak’ diye anket yayınlayan, sonra da özür dileme gereği bile duymayan firmaların verilerini paylaşmayacağım. Tabii ki isabetli kamuoyu araştırmalarına imza atan Optimar’ın 15-18 Ekim tarihleri arasında, Türkiye genelinde 2 bin kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle yaptığı kamuoyu araştırmasının sonuçlarını aktaracağım." dedi.

Abdulkadir Selvi köşe yazısında anket sonuçlarını aktardı. Yerel seçimlerde, belediye başkan adayları ilan edildikten sonra yapılacak olan anketler daha da önemli olacak. Ancak seçmen ittifaklara nasıl bakıyor, adaylar seçmen tercihleri üzerinde ne derece etkili olacak? İşte Selvi'nin yazısının bazı bölümleri: 

İTTİFAK İÇİN NE DİYORLAR

Optimar anketine katılanlara, “Sizce siyasi partilerin kendi adaylarını çıkarması mı, yoksa ittifak kurarak güçlerini birleştirmesi mi daha etkili bir stratejidir?” diye sormuş.

Ankete katılanların yüzde 49.4’ü ‘kendi adaylarını çıkarmaları daha etkilidir’ yanıtını verirken, ‘ittifak kurarak güçlerini birleştirmeleri daha etkilidir’ diyenlerin oranı ise yüzde 35.6 çıkıyor. ‘Fikrim yok’ diyenlerin oranı ise yüzde 15.

HANGİ PARTİ ‘İTTİFAK’ DİYOR

Partilerin ittifak yaparak mı, yoksa kendi adaylarıyla mı seçime girmeleri konusunda ise partilerin eğilimleri farklılık arz ediyor.

AK Partililerin yüzde 58.5’i partilerin kendi adaylarını çıkarmalarının daha etkili olduğunu belirtirken, ittifakı destekleyenler yüzde 28.1 oranında. Bu tablo CHP’de tam tersine dönüyor. CHP’lilerin yüzde 51.4’ü ittifak kurarak seçimlere girilmesini savunurken, ‘kendi adayını çıkarmalı’ diyenlerin oranı yüzde 34.6.

Abdulkadir Selvi yazısının devamı için >>>

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
SABIR TAŞI ÇATLADI!.. SABIR TAŞI ÇATLADI!..
Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair… Kürt, Kürtçülük ve Kürdistan bahsine dair…
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi konuşulacak mı
Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey Müzakere ve mücadele üzerine yedi şey
Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş Çok gizli planlarımız yine çöp olmuş
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir