Saim Kayadibi Kimdir?

Milat Gazetesi yazarı Saim Kayadibi, 1973 yılında Konya’nın Taşkent İlçesi Balcılar kasabasında dünyaya geldi. Türk İlâhiyatçı, Hukukçu, iktisatçı ve yazardır.

1992 yılında Konya İmam Hatip Lisesi'nden, 1997 yılında Mısır El-Ezher Üniversitesi’nden mezun oldu. 2006 yılında Mastır ve Doktorasını İngiltere’de Durham Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Devlet Yönetimi Fakültesi, Ortadoğu Araştırmaları Bölümünde tamamladı. Doktora sonrası iki yıl Konya Büyükşehir Belediyesi, Kültür Daire Başkanlığında hizmet verdi. 2008 yılında Malaya Üniversitesi’nde Yardımcı Doçent ünvanıyla akademik hayatına başladı. 2010 yılında Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Ekonomi Fakültesi’ne geçiş yaptı ve 2011 yılından beri de Doçent ünvanı ile aynı üniversitede görevini sürdürmektedir. Aynı zamanda Malezya Merkez Bankasına bağlı Küresel İslami Finans Üniversitesi’nde (INCEIF) dersler vermektedir.

Saim Kayadibi 2012 yılında Malezya Uluslararası İslam Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Uluslararası İlişkiler Başkan Yardımcılığına getirildi ve 2013 yılında Avrupa Birliği Helal Gıda Komisyonu Başkanlığına seçildi.

Akademik kitap yazarlığı ve Roman yazarlığının yanında bir çok dergi ve gazetelerde yazılar yazmış, halen 2014’ten beri de Milat Gazatesi’nde köşe yazarlığına devametmektedir.

BAZI YAZILARI
Haydi Firdevs’e 03 Haziran 2017 | 170 Okunma
TÜM YAZILARI