Nedret Ersanel Kimdir?

Nedret Ersanel ismi, bugün değil geçmişteki başarılı gazetecilik yapmasıyla ön plana çıktı. Gazeteciliğin her alanında görev yaptı, tırnaklarıyla kazıyarak mesleğinin zirvesine çıktı. Nedret Ersanel şimdi Yeni Şafak Gazetesi yazarlığı yapıyor. 

Peki kimdir Nedret Ersanel?
Aslen nerelidir, kaç yaşında?

Ersanel, 22 Nisan 1967 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi.

Türk gazeteci, yazar, TV programcısı ve yorumcu olarak tanınan Ersanel, meslek hayatına 1990'da atıldı. Ersanel, İşte Röportaj Dergisi, Söz Gazetesi, Hürses Gazetesi, Ateş Hattı Programı, İntermedya Ekonomi Dergisi, Macro Economy Dergisi, Global Gazetesi, Haber Extra Dergisi, Nokta Dergisi, Yenibinyıl Gazetesi, Sabah Gazetesi, TRT Türkiye'nin Sesi, Yeni Şafak Gazetesi, Star Gazetesi, Trend Dergisi ve Focus dergilerinde görev aldı. Ersanel'in bu medya kurum ve kuruluşlarında yazıları da yayınlandı.

Muhabirlik, Kıdemli Muhabirlik, İstihbarat Şefliği, Haber Müdürlüğü, Genel Yayın Yönetmenliği ve Köşe Yazarlığı pozisyonlarında başarıyla bulunan Ersanel, kendisini uluslararası ilişkilerin spesifik alanlarında yetiştirdi.

Ersanel, istihbarat ve istihbarat örgütleri, kritik kişiler, gizli operasyonlar ve projeler, küresel ticari bağlantılar ve şirketler, dini örgütler ve global etkileri, paranormal diplomasi, uluslararası ilişkilerde gelecek kestirimi, aktüel dış politika ve ulusal güvenlik meselelerinin perde arkası okumaları gibi konularda adeta ihtisas yaptı. Bu konularda ve bağlantılı alanlarda birçok araştırması yayınlanan Ersanel'in çok sayıda televizyon, radyo, gazete ve dergilerde söyleşi ve görüşleri paylaşıldı.

Sarı basın kartı sahibi olan Ersanel, hali hazırda Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapmaktadır ve dış politika alanında yazılar kaleme almaktadır.

Ersanel'in sosyal medya platformu Twitter'da 150 binden fazla takipçisi bulunmaktadır.

Şu anda 54 yaşında olan Ersanel, aslen Ankara'lıdır.

Ayrıca Ersanel 5 adet kitaba imza atmış durumdadır. Bunlar, "De-şifre: Amerikan Sistematiğinin Gizli Esasları", "Siber İstihbarat-Sanal ve Dijital Casusluğun Anatomisi", "Kara Otlar", "Pardes: Amerikan Ruhunun Menfaat Fihristi" ve "Son Küresel Kart: Amerikan Turanı" adlı kitaplardır.

BAZI YAZILARI
Irak: Kurtların sessizliği… 24 Nisan 2024 | 999 Okunma ‘Korkuluk’… 20 Nisan 2024 | 378 Okunma ‘1 gün savaşı’… 17 Nisan 2024 | 958 Okunma İnsan lekesi: Sahte barışçılar ve parayla tutuşturanlar 13 Nisan 2024 | 358 Okunma Merhametliler mangası… 10 Nisan 2024 | 195 Okunma Seçim sonuçları Türkiye’nin dış politika elini zayıflatır mı? 03 Nisan 2024 | 595 Okunma Korkuluk-suz… 30 Mart 2024 | 257 Okunma İyi-kötü-çirkin: İkisi gidiyor, ‘iyiler kalıyor’! 27 Mart 2024 | 1.007 Okunma Labirent… 23 Mart 2024 | 200 Okunma ‘Küçük enişteye’ kim yürek yedirdi? 20 Mart 2024 | 2.045 Okunma
TÜM YAZILARI