Türkiye'yi eskide kalan kodlarla okumaya çalışıyorsun geçti o günler! Ne kürdü Nagehan? Melih Altınok yazdı

Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok bu hafta 'Ne Kürdü Nagehan?' başlıklı yazısında Farah Zeynep Abdullah ile başlayan Yılmaz Güney tartışmasına "Şu konjonktürde Güney'e Farah Zeynep'le başlayan saldırı kampanyasının sebebi Güney'in Kürt olması. Olayın özü bu" diyen Nagehan Alçı vardı. Alçı'yı eleştiren Altınok 'Türkiye'yi eskide kalan kodlarla okumaya çalışıyorsun Nagehan. Geçti o günler'' dedi.

Yönetmen ve oyuncu Yılmaz Güney'in ölüm yıl dönümünde oyuncu Farah Zeynep Abdullah'ın yorumu üzerine başlayan kadına şiddet tartışmalarına Nagehan Alçı da katıldı. Nagehan Alçı "Şu konjonktürde Güney'e Farah Zeynep'le başlayan saldırı kampanyasının sebebi Güney'in Kürt olması. Olayın özü bu" dedi.

.Sabah gazetesi yazarı Melih Altınok köşe yazısında bu konuyla ilgili ''Güney'i eleştiren Farah da hatırladığım kadarıyla HDP'li Başaran tarafından basın açıklamasıyla sahiplenilmişti. Güney'e Kürt olduğu için saldıracak birine benzemiyor yani. Tartışmaya dahil olanlar içinde de Güney'in etnik kimliğine dair açık gizli tek bir göndermeye rastlamadım. Dolayısıyla solun yegane hakimi olduğu kültür endüstrisinde çalışıp da "Çirkin kral çıplak" demek bir oyuncu için neresinden baksan cesurca bir tavırdır. Türkiye'yi eskide kalan kodlarla okumaya çalışıyorsun Nagehan. Geçti o günler'' dedi.

Melih Altınok yazısının devamı için >>>

ÇOK OKUNAN HABERLER
SON HABERLER
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi
Borç rekortmeni belediye belli oldu Borç rekortmeni belediye belli oldu
Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir Erdoğan ve Özel, 2-3 Mayıs’ta görüşebilir
Kaldırıp attım o park yerini Kaldırıp attım o park yerini
Uğur Dündar’ın babalık davası Uğur Dündar’ın babalık davası
Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım Şimdi partinin MR’ı çekiliyor sonra da gereğinin yapılması lazım
Fenerbahçe kendi kendini imha etti Fenerbahçe kendi kendini imha etti
Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi Erdoğan’ın ABD gezisi iptal edildi mi