Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Okurun kalbi deprem bölgesinde atıyor

Yakından Kumanda'nın duyarlı okurları, felaketin ilk saatlerinden itibaren yorum, görüş ve önerileriyle bana rehber oluyor, olayı daha iyi kavramama, halkın nabzını tutmama yardımcı oluyorlar. Onlar, hepimizin ruhundaki...

18 Şubat 2023 | 116 okunma

Yakından Kumanda'nın duyarlı okurları, felaketin ilk saatlerinden itibaren yorum, görüş ve önerileriyle bana rehber oluyor, olayı daha iyi kavramama, halkın nabzını tutmama yardımcı oluyorlar. Onlar, hepimizin ruhundaki artçı sarsıntıların sesi, nefesi oluyorlar. İşte okurlarımın birbirinden değerli mesajları:
"Yüksel Bey'ciğim yüreğimiz yandı. Derler ki 'Ateş düştüğü yeri yakar' ama bu ateş o kadar büyük ki tüm Türkiye'yi yaktı. Naçizane benim de birkaç önerim var, maddeleyecek olursak:
1- Müteahhitlerimizin ellerinde satışa hazır binlerce ev/daire var. Acaba bunlar depremzedelere tahsis edilemez mi?
(Hiç olmazsa evleri yapılıncaya kadar ya da düşük kiralarla) 2- Halkımızın büyük bir çoğunluğu, depremzedeleri (Özellikle kadınlar ve çocuklar) evlerinde misafir etmek istiyor.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bu organizasyonu yapabilir. (Bazı kötü niyetli kişilerin istismar alanına açık bir teklif o yüzden Bakanlık eliyle yapılmalı.) 3-Aynı Bakanlık, anasız- babasız çocukları 'evlat edindirme' veya 'koruyucu aile olmak' için bir kampanya başlatabilir.
4- TOKİ evleri yıkılmamış hatta hasar bile almamış....

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Takipçi’ her zaman ‘seyirci’ değildir 07 Mayıs 2024 | 91 Okunma Yuh olsun size! 05 Mayıs 2024 | 223 Okunma “İslami terör” safsatasını çürüten yazı 04 Mayıs 2024 | 228 Okunma Bunlar nasıl kutlama? 03 Mayıs 2024 | 108 Okunma Ya polis Taksim’i engellemeseydi? 02 Mayıs 2024 | 465 Okunma