Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Eşkıya’dan ABD’ye tokat gibi cevap

15 Temmuz darbesinin organizatörü olduğundan fena halde şüphelendiğimiz, terörist başı Fetullah Gülen'in iadesi konusunda sürekli ayak direten, yeni yönetimin İslam ülkelerine karşı takındığı...

02 Şubat 2017 | 322 okunma

15 Temmuz darbesinin organizatörü olduğundan fena halde şüphelendiğimiz, terörist başı Fetullah Gülen'in iadesi konusunda sürekli ayak direten, yeni yönetimin İslam ülkelerine karşı takındığı adaletsiz tavır yüzünden lanetlenen, Ortadoğu'da Türkiye'nin düşmanlarına sürekli silah ve istihbarat desteği verdiği için 'müttefikliği' tartışılan ABD'ye en güzel yanıt, bu hafta 'Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinden geldi.
'Osmanlı tokadı' gibi yanıt, kaynayan düdüklü tenceremizin sübabı gibi içimizde biriken basıncı az da olsa tahliye etmemizi sağladı. İşte oğlu ile beraber, CIA'nın elinde işkence gören 'Hızır Reis' ile CIA ajanı arasında geçen o 'tarihi' diyalog:
CIA AJANI: (Üzerlerindeki turuncu tulumu göstererek) Sizi böyle görmek istemezdim.
HIZIR REİS: Bize bunları giydirdiniz diye esiriniz mi sanıyorsunuz?
AJAN: Prosedür bu, Amerika'ya karşı suç işleyenler bunu giyer.
REİS: Normalde bu rengi pek sevmem ama madem Amerika'ya karşı suç işleyenlere bu rengi giydiriyorsunuz, hiç çıkarmak istemem.
AJAN: Değer miydi Hızır, para pul için?

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
‘Takipçi’ her zaman ‘seyirci’ değildir 07 Mayıs 2024 | 105 Okunma Yuh olsun size! 05 Mayıs 2024 | 223 Okunma “İslami terör” safsatasını çürüten yazı 04 Mayıs 2024 | 228 Okunma Bunlar nasıl kutlama? 03 Mayıs 2024 | 108 Okunma Ya polis Taksim’i engellemeseydi? 02 Mayıs 2024 | 465 Okunma