Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Dikkat! ekranlar otizmi tetikliyor

Otizm vakaları giderek artıyor. Bunun sebeplerinden biri de televizyon ve bilgisayar ekranları. Neredeyse doğdukları andan itibaren ekran karşısında vakit geçiren çocuklarımız büyük bir tehdit altında. Son yıllarda...

07 Nisan 2023 | 167 okunma

Otizm vakaları giderek artıyor. Bunun sebeplerinden biri de televizyon ve bilgisayar ekranları. Neredeyse doğdukları andan itibaren ekran karşısında vakit geçiren çocuklarımız büyük bir tehdit altında.
Son yıllarda sıklıkla otizm spektrum bozukluğu olan hastalar ile karşılaştığını dile getiren İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi'nden Çocuk Nörolojisi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Canan Kocaman, otizm hastalığı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Kocaman, "Giderek şehir yaşamında yalnızlaşan küçük aileler, ebeveynlerin çalışma koşullarının ağırlığı ile birlikte zamanla yarışma durumu, bu koşullarda çocuk yetiştirmeye çalışırken bir tehlike ile karşı karşıya kalıyorlar. Toplumumuz bu konuda bilinçlenmediği için aile zarar verdiğinin de farkında olmuyor. En sık duyduğum hikaye, 'Yemek yediremediğimiz için ekran izlettik' oluyor. Özellikle de ek gıda geçiş döneminde. Hele reklam gibi hızlı değişen görüntüden CD kaydı yapıp yemek yediren aile ile bile karşılaştım ne yazık ki" dedi.
"Çocuk beyni oynayarak, taklit yolu ile, bizimle zaman geçirerek öğreniyor ve gelişiyor, pasif bir şekilde ekran izleyerek değil" diyen Kocaman şöyle devam etti:
"Hipnoz gibi...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şu “karanlık inziva” dedikleri... 19 Mayıs 2024 | 44 Okunma Eurovision’da iyi ki yokuz 18 Mayıs 2024 | 99 Okunma Kent lokantası mı, uçak gemisi mi? 17 Mayıs 2024 | 273 Okunma İstanbul’un suyu da altın 16 Mayıs 2024 | 191 Okunma Memlekette usta kalmadı 15 Mayıs 2024 | 195 Okunma