Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Çocukların yeni “Barış ağabey”i

Atv'de iftar ve sahur programlarını hazırlayıp sunan Profesör Nihat Hatipoğlu ile stüdyosundaki gençler ve çocuklar arasında geçen harika diyaloglar hepimize hem tebessüm ettiriyor hem de geleceğe daha bir umutla...

12 Nisan 2023 | 215 okunma

Atv'de iftar ve sahur programlarını hazırlayıp sunan Profesör Nihat Hatipoğlu ile stüdyosundaki gençler ve çocuklar arasında geçen harika diyaloglar hepimize hem tebessüm ettiriyor hem de geleceğe daha bir umutla bakmamızı sağlıyor. Hemen her gün hocamızın bir çocukla kurduğu samimi diyalog, yeni nesillerin dinini öğrenmesi ve önemsemesi için son derece etkili bir örnek oluşturuyor.
Yukarıdaki başlık da bana değil, köşemizin vefalı okurlarından Ramazan Budaklar'a ait. Bakın izleyici gözüyle ne kadar doğru bir tespitte bulunmuş:
"Yıllar önce 7'den 77'ye adlı eğitici programı vasıtasıyla bize çocukların fikir dünyasını yansıtan, ekran başındakileri de eğitip öğreten, çocukların 'Barış Abisi' olan Barış Manço'nun o günkü misyonunu bugün Nihat Hatipoğlu hocamız gerçekleştiriyor. Aynı sevgi bağının çocuklarla Nihat Hatipoğlu arasında da olduğu görülüyor... Ve aynı 'eğitici' figür... Hem dini hem de sosyal. Sanat dünyamızdan, çocukları yakalayan, nabzını tutan, örnek olabilecek bir Barış Manço daha çıkmadı maalesef! Bu nedenle Nihat Hatipoğlu'nun edindiği bu yeni misyonu önemli ve değerli buluyorum."

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şu “karanlık inziva” dedikleri... 19 Mayıs 2024 | 40 Okunma Eurovision’da iyi ki yokuz 18 Mayıs 2024 | 99 Okunma Kent lokantası mı, uçak gemisi mi? 17 Mayıs 2024 | 273 Okunma İstanbul’un suyu da altın 16 Mayıs 2024 | 191 Okunma Memlekette usta kalmadı 15 Mayıs 2024 | 195 Okunma