Yüksel Aytuğ Sabah Gazetesi

Bir yerlerde hata yapıyoruz

Biz eğitim sistemimizin bir yerinde bir büyük hata yapıyoruz. Böyle düşünmeme neden olan, bir kez daha Atv'deki Kim Milyoner Olmak İster oldu. Birazdan sıralayacağım "hadiselerin" hepsi son programda yaşandı: ÖSYM'de...

27 Ekim 2023 | 161 okunma

Biz eğitim sistemimizin bir yerinde bir büyük hata yapıyoruz. Böyle düşünmeme neden olan, bir kez daha Atv'deki Kim Milyoner Olmak İster oldu.
Birazdan sıralayacağım "hadiselerin" hepsi son programda yaşandı:
ÖSYM'de Türkiye 93'üncüsü olup Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Bölümü'nde okuyan Kaan kardeşimiz "Sıçangillerin ne olduğunu bilmiyorum" deyince herkesi şoke ederek yarışmadan 5 bin lira ile ayrıldı.
Eşit ağırlıkta Türkiye 13'üncüsü olan genç Bünyamin "İnternet sitelerinde parola güvenliği açısından 'yeni parola' oluşturulurken kriterler arasında genellikle hangisi olmaz?" A- Ardışık sayılar BSon üç paroladan farklı olması C- En az bir özel karakter içermesi D- Doğum tarihine tıpatıp uyması" sorusunda C yerine D şıkkını tercih edince ikinci soruda elendi.
Yarışmacı Ekin kızımız, "Tom Sawyer hangi romanın baş karakteridir? A-Define Adası B-Tom Sawyer'ın Maceraları C-Üç Silahşor D-Yeraltından Notlar" sorusunda seyirci jokeri kullanmasın mı? Oysa cevabın adı üzerindeydi ama seyircilerin de yüzde 47'si diğer şıkları tercih etti.
Veteriner Nihan hanım, şişe burunlu yunusu hayatında hiç duymadığını söyledi.
Maliyeci Gül kızımız, "10, 20, 30, 40 ve 50...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstanbul’un suyu da altın 16 Mayıs 2024 | 158 Okunma Memlekette usta kalmadı 15 Mayıs 2024 | 176 Okunma Bu üniformayı reddediyorum! 14 Mayıs 2024 | 379 Okunma Vicdanları kurumuş 12 Mayıs 2024 | 218 Okunma Elektrik kaçağını hemşehriler ödesin 11 Mayıs 2024 | 293 Okunma