Yaşar Taşkın Koç Yeni Şafak Gazetesi

FETÖ kadar FETÖİZM'e de kafa yormak

Dünyayı fikirlerin değiştirdiğini anlamak zaman istiyor; açıkça ihtiyarlamanız gerekiyor. Gençken de ateşli bir şekilde onca fikrin, ideolojinin peşinde gider insan ama çok azı yapmakta olduğu şeyin tarih...

28 Temmuz 2017 | 2.595 okunma

Dünyayı fikirlerin değiştirdiğini anlamak zaman istiyor; açıkça ihtiyarlamanız gerekiyor.

Gençken de ateşli bir şekilde onca fikrin, ideolojinin peşinde gider insan ama çok azı yapmakta olduğu şeyin tarih içindeki geniş dalgalanmasını fark edebilir. O yüzden şu sıra dünya milletinin en uzağında kalmış görünen felsefenin tarihte diktiği köşe taşlarına ve o köşe taşlarında yazılı isimlere bakmak gerek. Gerek ki bir düşüncenin dünyanın gidişini nasıl zamana yayarak ama çok ciddi şekilde değiştirdiğini güneşin doğuş ya da batışını izler gibi uzaktan izlemek gibi bir anlamı göstersin. Hatta gözümüze soksun.

Ama olmuyor.

İletişimdeki sıçramanın getirdiği, üretim ve dolayısıyla tüketim ilişkilerinin kendince dönüştüğü yerde açtığı yeni yollarda adına ister debelenme ister ilerleme diyelim, yuvarlanıp gidiyoruz hep birlikte; bütün insanlık olarak.

Ve 15 Temmuz’da billurlaşmış yoğun ve yaygın bir terör içeren darbe girişiminin arkasından yaşananları hep birlikte izliyor hissediyor tanık oluyor zaman zaman bizzat gerçekleştiriyoruz.

Yargılamalar, suçluların tespiti, vakanın nasıl gelişip nasıl olgunlaştığı nasıl planlandığı ve daha bunlara bağlı binlerce alt başlık.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 176 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.453 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.377 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.464 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 267 Okunma