Yaşar Taşkın Koç Yeni Şafak Gazetesi

Bayram öncesi şeker gibi görüşmeler…

Mayıs 1999'dan sonra ilk defa koalisyon görüşmelerine tanık oluyoruz. Az değil, on altı yıllık bir ara bazı şeyleri unutturmuş olmalı hepimize. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hükümeti kurmakla...

14 Temmuz 2015 | 90 okunma

Mayıs 1999'dan sonra ilk defa koalisyon görüşmelerine tanık oluyoruz.
Az değil, on altı yıllık bir ara bazı şeyleri unutturmuş olmalı hepimize.
AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu hükümeti kurmakla resmen görevlendirilmesinin ardından ilk ziyaretini dün CHP'ye yaptı.
Bir saat kırk dakika süren; toplantı sonunda tarafların yaptığı açıklamalardan; dağıtılan fotoğraflardan ve sızan bilgilerden anladığımız koalisyon görüşmelerinin çok olumlu, çok samimi bir havada geçtiği yönünde.
Böylece ikinci tur yapılacak mı; gerek var mı buna karar verildi.
Taraflar birbirine ilk adımda güven verdi; sonunda anlaşabilirler mi anlaşamazlar mı göreceğiz ama bunu görmek için masaya karşılıklı oturabileceklerine dair birbirlerini ikna ettiler.
Her iki partiyi de ayrı ayrı yoklayan gazeteciler özel bir detay veya farklı bir hisse dair işaret almadı.
Bu ön görüşmeden çıkan sonuç ekranlarda gördüğünüzün aynısı. Arkada, basının olmadığı süre boyunca da farklı bir gündem, psikoloji, içerik ya da tavır olmayan bir ilk tur yaşanmış.
Sonunda karşılıklı niyet beyanlarının ardından şimdi tarafların heyetleri AK Parti adına Ömer Çelik, CHP adına Haluk Koç'un başkanlığında görüşmelerin trafiğini, yöntemlerini belirlemek üzere karara vardılar.
Bugün de MHP ile yapılacak ikinci görüşme. Sanmam ki o görüşmede de olumsuz sinyaller verilecek şeyler yaşansın.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Elde var bir 12 Ocak 2018 | 176 Okunma Karmaşık gibi ama değil 09 Ocak 2018 | 1.452 Okunma Otomatik cihazlar ve zihnimiz 05 Ocak 2018 | 2.375 Okunma Yarım trilyonluk oyuncak galerisi 19 Aralık 2017 | 2.463 Okunma Yahudi cep telefonu 15 Aralık 2017 | 264 Okunma