Vehbi Tülek Türkiye Gazetesi

Gafletin sebebi cahilliktir!..

"Ömür çok değerli sermayedir. Ne yazık ki insanoğlunun çoğu bu sermayeyi boş yere tüketir..." İbn-i Mesrûk hazretleri evliyânın büyüklerindendir. İran’da Tûs'ta doğdu. Bağdât'a...

10 Haziran 2022 | 138 okunma
"Ömür çok değerli sermayedir. Ne yazık ki insanoğlunun çoğu bu sermayeyi boş yere tüketir..."
İbn-i Mesrûk hazretleri evliyânın büyüklerindendir. İran’da Tûs'ta doğdu. Bağdât'a giderek Cüneyd-i Bağdâdî, Sırrî-yi Sekatî, Hâris el-Muhâsibî ile diğer velîlerin sohbetlerinde yetişip olgunlaştı. 910 (H.298) senesi Bağdât'ta vefât etti.
İbn-i Mesrûk hazretleri insanların haklarına çok saygı gösterirdi. Sebebi sorulunca; "Müminlerin hakkına saygı, Allahü teâlânın hakkına saygıdandır" buyururdu.
Çok misâfirperverdi. Misâfirlerine devamlı hizmetten zevk alırdı. Bir misâfiri bunun sebebini sordu. O da; "Misâfirlik üç gündür. Bundan fazla kalırsan bana ikrâmda bulunmuş olursun" buyurdu.
"Tevekkül nedir?" diye sorduklarında; "Tevekkül, kalbin Allahü teâlâya güvenmesi, aleyhinde olanı bırakıp, lehinde olan ile meşgûl olmasıdır" buyurdu.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Bu dünyânın fâni ve basit hayâtı seni azdırmasın!.." 19 Mayıs 2024 | 35 Okunma Dünyada ve ahirette selâmet istiyorsan... 18 Mayıs 2024 | 63 Okunma Cehennemin, kendisinden kaçtığı mübarek zatlar... 17 Mayıs 2024 | 113 Okunma "Vefâttan sonra bizim mekânımız burasıdır" 16 Mayıs 2024 | 97 Okunma Başkasının ayıbını araştıran kendi ayıplarını göremez!.. 15 Mayıs 2024 | 95 Okunma