Umur Talu Habertürk Gazetesi

Sizi bir ‘bilgi’ye sahip kılarken bazen size de sahip olurlar!

Dün onca laf ettim ama Ahmet Sever’in “Doğan Yayınları”ndan çıkan kitabında konuşulacak malzeme hakikaten bol. *** Bir güzeli de, kitapta “Gül’ün cumhurbaşkanı...

16 Haziran 2015 | 126 okunma

Dün onca laf ettim ama Ahmet Sever’in “Doğan Yayınları”ndan çıkan kitabında konuşulacak malzeme hakikaten bol.

***

Bir güzeli de, kitapta “Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığı süreci”ne dair bir anı-bilgi; kitabın anlatımına, yani Sever’in anlatımına, yani Gül’ün anlatımına göre:

Hürriyet Genel Yönetmeni Ertuğrul Özkök, 8 Ağustos 2007 tarihli yazısını, Erdoğan’ın (Ethem Sancak ve rahmetli Hasan Doğan aracılığıyla) ilettiği “Gül’ün adaylığına karşı çıkın” isteği üzerine yazmış: “Sayın Gül, siz adaylıktan çekilin” diye!

Tabii bunlar bize çok şey anlatıyor. Bildiklerimizi, yanlış bildiklerimizi, unuttuklarımızı, bilmediğimiz için unutmamız mümkün olmayanları da!.

Erdoğan-Sancak alabanda, Amiral Gemisi Hürriyet demek!

***

Benim için bir önemlisi şu oldu. Aşağıdaki yazıları 3 ve 5 Ağustos 2007’de Sabah’ta yazdım.

Yani 27 Nisan muhtırası, kısa süre sonra Erdoğan-Büyükanıt Dolmabahçe görüşmesi (ve belki mutabakatı), Gül’ün ilk adaylığının mecburen düşmesi, seçimler, AKP’nin patlama yapması ve doğal olarak “yine aday” sanılması sırasında.

Ve çok da tepki aldım; canları sağ olsun!

Tabii Gül de o sıra kendi adaylığından yana yazılar yazdırıyordu herhalde başka kanallarda.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 228 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma