Umur Talu Habertürk Gazetesi

Görmez değil, o da görüyor ama kızım sana söylüyor…

Şöyle düşünüyorum: Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de görüyor. Belki zamanında söylememiş oldukları hiç söylenmemiş olmasın diye de, “Berat Kandili münasebetiyle” ufak...

03 Haziran 2015 | 325 okunma

Şöyle düşünüyorum:
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de görüyor.
Belki zamanında söylememiş oldukları hiç söylenmemiş olmasın diye de, “Berat Kandili münasebetiyle” ufak ufak söylüyor.
İhmal etmemiş olmak için ima ediyor.
Şu sözlerin tek muhatabı herhalde elinde inancından, yoksul sofrasından, mütevazı duasından, olsa olsa gündelik iyilik-kötülüklerden ibaret hayatı dışında bir şey olmayanlar değil.
Ben Diyanet İşleri Başkanı’nın “Kandil mesajı”nı madde madde koyayım, siz madde madde yerli yerine koyun (Parantez içindekiler benim yorumum yahut sorularım):

***

1. Berat Kandili, ruha ağır gelen her tür sıkıntıdan kurtulmak, “berat etmek” için eşiz fırsat. (Bakalım, kimin ruhu, ağır gelen sıkıntılardan kurtulmuş olacak?)
2. Mümini inciten her tür hatadan “berat etmek” için eşsiz fırsat. (Bakalım, her türlü hata idrak edilmiş olacak mı?)
3. İnsana yakışmayan her tür kötülükten “berat etmek” için eşsiz fırsat. (Her türlü kötülük deyince, her türlüsü girmiyor mu?)
4. Berat etme, bera ve vela gibi iki önemli adım sonucunda gerçekleşen bir zirvedir. (Zirvedekiler bilhassa buna dikkat etmeli.)

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 228 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma