Umur Talu Habertürk Gazetesi

Bir savaş lobisi var, bir kan lobisi…

Barış sinsice yürütüldüğü için “Barış”ın yürüyüşü de yasak. Fakat HDP, özellikle Demirtaş şöyle de düşünmeli: Barış...

27 Temmuz 2015 | 142 okunma

Barış sinsice yürütüldüğü için “Barış”ın yürüyüşü de yasak.

Fakat HDP, özellikle Demirtaş şöyle de düşünmeli:

Barış çağrısının tek muhatabı olamaz!

HDP’nin, milyonlarca oyu da alarak yarattığı siyasi (mücadele) ve umut yolunu sürekli gölgelemiş, HDP’ye “Çocuk ve çocukluk hastalığı” muamelesi de yapmış bir “örgüt yönetimi” var.

Ki bunun adı da “militer vesayet”tir!

***

Burada AKP’nin, özellikle “lideri”nin barış ve çözüm süreci üzerine vaatlerini ve şimdi onları nasıl yokmuş saydıklarını sıralıyoruz.

Elbette en büyük sorumluluk, en büyük vaadi verenlerin, en büyük imkânlara sahip olanların, ülkeyi yıllardır yönetenlerindir.

Ama HDP’nin de kendi vaatlerine dair sorumluluğu var.

Çünkü özellikle seçim öncesi, AKP “Savaş partisi” olmak için zırhlılar kuşanırken, HDP “Barış partisi” olarak meydanlardaydı.

Demirtaş; “Silahla beslenerek oy toplayan kim varsa Allah bin belasını versin”den,“Asker de PKK’lı da kardeşimizdir. Birbirlerini öldürmelerine izin vermeyeceğiz. Bu ülkede artık kan dökülmesine izin vermeyeceğiz”e kadar “kesin” vaatlerde bulundu.

Temenni değil, vaat!

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Komple saldırı mı komplo tezgâh mı? 05 Ekim 2018 | 4.358 Okunma Bundan böyle, Aznavour da yok! 02 Ekim 2018 | 173 Okunma İnci Sokağı'ndaki kız! 30 Eylül 2018 | 170 Okunma Fransa başbakanıydı… Barselona başkan adayı oldu! 28 Eylül 2018 | 228 Okunma Ajax'tan takasa, Avrupa'nın Pers seferi! 26 Eylül 2018 | 124 Okunma