Uğur Dündar Sözcü Gazetesi

Karartma geceleri!..

Yıl 1998, aylardan kasım… Mesut Yılmaz,ANASOL-D olar ak anılan iktidarın Başbakanı… CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise hükümeti dışarıdan destekliyor… Ekibimle birlikte hem Kanal D Haber Merkezi’ni...

29 Aralık 2018 | 389 okunma

Yıl 1998, aylardan kasım…
Mesut Yılmaz,ANASOL-D olar
ak anılan iktidarın Başbakanı…
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise hükümeti dışarıdan destekliyor…
Ekibimle birlikte hem Kanal D Haber Merkezi’ni yönetiyor, hem de ARENA’yı hazırlayıp sunuyorum.
ARENA, Perşembe akşamları Levent Kırca-Oya Başar ve arkadaşlarının “Olacak O Kadar” adlı müthiş ilgi toplayan skeç demetiyle peş peşe ekrana geliyor.

★★★

Her şeyin çok güzel gittiği o günlerin birinde, Levent’in iktidardaki ANAP’ın önde gelen isimlerinden Bakan Işılay Saygın’ı karikatürize ettiği bir parodi nedeniyle RTÜK, televizyon tarihinin en ağır cezalarından birini veriyor.
Kanal D’nin gün boyu karartılmasına hükmediliyor.
O güne kadar Kenan Evren başta olmak üzere, merhum Süleyman Demirel, Turgut Özal, Bülent Ecevit ve Mesut Yılmaz gibi dönemin önde gelen siyasilerini hicveden Levent Kırca, tüm programların karartılarak televizyon seyircisinin cezalandırılmasına büyük tepki gösteriyor.
Doğruca Ankara’ya giderek Meclis önünde RTÜK’ün bu faşizan kararını protesto ediyor ve yasanın değiştirilmesi için imza kampanyası başlatıyor.
Meclis’ten beklediği desteği göremeyince, biz yakın dostlarının karşı çıkmasına rağmen, Levent Kırca-Oya Başar Tiyatrosu’nun başarılı oyunlar sahnelediği Dolmabahçe’deki çadırda açlık grevi başlatıyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.379 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma