Uğur Dündar Sözcü Gazetesi

Hayal kırıklığı!..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu SÖZCÜ TV’den İpek Özbey’in “Yeni Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) belirlerken neleri dikkate aldınız?” sorusunu “Toplumun beklentilerini dikkate...

07 Haziran 2023 | 5.903 okunma

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu SÖZCÜ TV’den İpek Özbey’in “Yeni Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) belirlerken neleri dikkate aldınız?” sorusunu “Toplumun beklentilerini dikkate aldım. Yenilenme istiyordu toplum, biz de bunu yaptık” diyerek cevaplamış.

Kılıçdaroğlu’nun bu söyleşideki açıklamalarını okurken, kendisine büyük destek vermiş bir gazeteci olarak seçim sonrası yaşadığım hayal kırıklığım daha da arttı.

Öncelikle şunu belirteyim; eğer Cumhurbaşkanı seçilmiş olsaydı, bu görevi dört dörtlük yapacağından en ufak bir kuşkum yoktu. O nedenle verdiğim destekten asla pişman değilim.

Hayal kırıklığımın izahına gelince;

Kemal Bey, seçimlerden birkaç gün sonra geniş bir basın toplantısı yaparak, sonuçları kendi bakış açısıyla değerlendirmeli, sandık güvenliğinden tutun da hile iddialarına kadar zihinlere takılan tüm soruları cevaplandırmalı ve bunun gerçek bir yenilgi olup olmadığı (yenilmek her zaman kaybetmek değildir) konusundaki kişisel yorumunu da toplumla paylaşmalıydı.

Aradan iki haftaya yakın bir süre geçmiş olmasına karşın, birkaç meslektaşımızla kısa süreli görüşmelerin...

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.382 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma