Uğur Dündar Sözcü Gazetesi

Gençler engeller karşısında ne yapmalı?..

Gençlerle söyleşilerimde bilgece konuşmayı hiç sevmem. Çünkü günümüzde bilgi sahibi olmak için yaşlanmak gerekmiyor. O nedenle beni dinleyen gençlere yaşam imbiğimden süzülmüş...

03 Şubat 2019 | 320 okunma

Gençlerle söyleşilerimde bilgece konuşmayı hiç sevmem. Çünkü günümüzde bilgi sahibi olmak için yaşlanmak gerekmiyor. O nedenle beni dinleyen gençlere yaşam imbiğimden süzülmüş, kitaplarda bulamayacakları, özel deneyimlerimi anlatırım.
“Aman gençliktir, nasılsa unutulur diye düşünerek arkanızda kirli iz bırakmamaya çalışın ki ileride önemli bir konuma gelme şansını yakaladığınız zaman, onu bulup, karşınıza ödenmez bir fatura olarak çıkartmasınlar” derim.
Bir de şu öneride bulunurum:
“Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde gençlerin önüne çok engel çıkarılır. Böyle bir durumla karşılaştığınızda eğer içinizdeki enerji ve güç ile o engeli aşabileceğinize inanıyorsanız, mutlaka aşmayı deneyin. Diyelim ki onu geçtiniz, bir başkası çıkarılacak… Onu da aşmaya uğraşın, diğerlerini de… Aksi takdirde bunu denemeden engelin berisinde yaşamayı kabullenmek, bir genç için onursuz yaşamayı tercih etmek anlamına gelir!.. Bu da sağlıklı bir insanın içine sindirebileceği bir durum değildir!..”

★★★

Hafta içinde gençlerle yaptığımız bir söyleşiden eve dönerken elektronik posta kutuma şu ilginç mesaj düştü:
“Değerli Uğur Bey,
Öncelikle iyi günler dilerim.
Ellerinizden öper, on dört yaşında bir kızım var. On dört yaşında olmasına rağmen, yirminin üzerinde ülke gezmiştir ve sanat faaliyetlerine çok meraklıdır. Çok iyi derecede İngilizce konuşur. Şimdi de İtalyan Lisesi’ne derece ile girdi ve İtalyanca öğreniyor.

YAZININ DEVAMI

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Borç rekortmeni belediye belli oldu 25 Nisan 2024 | 3.380 Okunma Başarılı bir belediye başkanı olmak çok mu zor?.. 06 Nisan 2024 | 110 Okunma AKP iktidarını nasıl bir süreç bekliyor?... 05 Nisan 2024 | 412 Okunma Seçmenlerin iktidara verdiği mesajlar!.. 04 Nisan 2024 | 329 Okunma Bir Trabzonlu’nun gözünden 17 Mart olayları!.. 23 Mart 2024 | 511 Okunma